/

HIA 50G

Alla människor jobbar och det är egentligen inget speciellt med det. Men för mig är jobbet väldigt stort. Nästan det största i livet just nu. Jag tog examen för ganska precis fyra veckor sedan och sedan dess har jag vuxit och lärt mig enormt mycket. Och det är bara på fyra veckor. Det är nog just det som gör att jag älskar jobbet så otroligt mycket, utvecklingspotentialen. Sedan är jag väldigt stolt över att vara sjuksköterska. Under dessa veckor har jag lärt mig betydelsen av begrepp som tidigare enbart var bokstavskombinationer, jag har lärt mig hur en manuell defibrilator fungerar och jag har lärt mig använda en CPAP. Jag har varit med på elkonverteringar, ablationer och PCI. Störst fokus har dock legat på att lära mig läsa av EKG och det är fascinerande hur linjer på ett rosa papper kan berätta om hur hjärtat mår. Det är otroligt läskigt att ringa upp ambulanserna och avgöra om patienten med bröstsmärta ska till PCI-labb eller inte. Men jag ser, hör, frågar och lär.  Största stunden under dessa veckor var nog igår då jag som ensam ansvarig sjuksköterska tillsammans med en undersköterska gick med en patient uppkopplad på defibrilator till röntgen, med akutväskan på höften. Min favoritlärares ord ekade i huvudet "det är inte bara att ta med sig akutväskan, du måste veta vad du ska göra med akutväskan". Det häftigaste var att jag faktiskt visste vad jag skulle göra. Och att ansvaret var mitt. Läskigt, men spännande. Detta är nog ett av mina största äventyr hittills i livet. Jag ser fram emot att bli duktig på detta. 

 
/

Obama lifestyle

Jag hade planerat att skylla min otroligt dåliga uppdatering på livet, men alltid då jag ska skriva något sådant tänker jag: vem tror jag att jag är? Obama? Tyvärr har mitt liv varit precis så fullspäckat på slutet. Jag hinner knappt med mig själv. Det tar på krafterna att jobba heltid med skift, vilja träna varje dag och där emellan hinna sköta ett hushåll och umgås med alla nära och kära. På torsdag går jag på helg i en och en halv dag och då kommer en bildbomb. 

 
/

En bra helg

Det är redan måndag igen. Tiden bara flyger iväg och tacka vet jag mobilkameran, ett väldigt bra sätt att påminna sig om att tiden inte bara passerar utan att dagarna faktiskt består av massor med roliga saker. Förra veckan var en speciell jobbvecka med mycket nya lärdomar och nya intryck. Jag var totalt slut på under fredagseftermiddagen så en powernap följt av att bli bjuden på middag och vin hos Carro var precis vad jag behövde. Den tjejen får mig att må så bra<3. Lala kom förbi en sväng också och kvällen avslutades på Bryggan med dans. Lördagmorgon startade otroligt segt och jag ska erkänna att jag ångrde den där tequlia-shoten vi tog he-he. Men vid tolv hörde Ebba av sig och frågade om vi skulle riva av atletserien. Som den wonderwoman jag tror att jag är svalde jag en Ipren mot huvudvärken, hoppade in i en kall dusch och cyklade sedan iväg. Och som alltid då jag är "bakis" kunde jag ta mig igenom workouten utan större problem. Jag vet inte vad det är men jag känner typ inte smärta dagen efter ha-ha. Kanske ska köra på den taktiken om jag någon gång i livet får för mig att tävla. Resterande tid av helgen har ägnats åt att umgås med massor av vänner på både grillkvällar, fikor på stan och sedan mysmiddag med film hemma hos mig igår med samma gäng som helgen startade med. En väldigt bra helg. Och nu är det bara tre arbetsdagar kvar sedan långhelg igen!