/

Dagens disneyhjälte

Jag har tidigare skrivit om det här med att se upp till Disneyfigurer vilket jag håller fast vid. Det är knappast någon slump att Disney gör dem till förebilder då de når ut till miljontals barn, dock är det kanske framförallt vi vuxna som kan relatera till och förstå dem. Dagens hyllning går till havssköldpaddan Flyt som undervisar Marvin om barnuppfostran. 

Man brukar säga att det bara är de döda fiskarna som följer strömmen men denna reagge-sköldpadda kan man knappast kalla död trots att han inte gör mer än att flyta med (väl valt namn). Det är just därför jag gillar honom. Han ifrågasätter ingenting, klagar inte på något och oro är ett begrepp som knappast förekommer i hans vokabulär. Han bara glider med, bokstavligt talat. Hans avslappnade och sunda inställning till livet kan behöva smitta av sig. Saker och ting har en fin tendens till att faktiskt lösa sig. Ta till exempel min telefon som igår efter sitt bad borde ha sagt godnatt för evigt, den fungerar utmärkt idag. 

Inga konstigheter, inga frågetecken och framförallt inget att oroa sig över. Precis som Flyt glider med längs havsströmmen glider vi med längs livet. Vem vet var vi hamnar? Slappna av och njut, när vi vet, då vet vi, vet ni. /

To hell and back

Denna vecka har jag varit till helvetet och tillbaka. Efter att termometern visade 38,5 i måndags har det bara stigit uppåt i samband med att kroppen har brutits ner. Sömn, mat och dryck har i princip uteblivit precis som medvetandet. Jag har känt mig näst intill full både i tisdags och igår. Kläderna har varit dyngsura av svett precis som lakanen för att sedan nästa sekund vara alldeles för kalla för att värma min lilla sjuka kropp. Usch. På detta har jag varit tvungen att jobba några timmar varje dag i och med öppningen av restaurangen. Jag har gråtit i ren panik bara för att kroppen inte orkade, för att jag inte orkade. Huvudet har pulserat av vätskebrist men inte har jag kunnat dricka heller då knivar skurit mig i halsen varje gång jag svalt vilket bidragit till yrseln. Vaknade inatt av att jag blödde näsblod vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv, det säger nog en del om min kropps tillstånd. Fy. 

Men efter oändligt mycket svett inatt visade termometern 36,9 idag vilket betyder att jag är på god väg att bli frisk! Har väldigt låg kroppstemperatur i friskt tillstånd så att jag snuddat vid 40 grader i veckan är bara sjukt (ordvits hö-hö). Annars då? Igår tappade jag även telefonen i en tekopp fylld med vatten ha-ha. Hade verkligen behövt en egen Dorota i veckan som kunnat ordna allt jag bett henne om och behövt. Tur mamma funnits där och hjälpt mig <3.


/

Oh don't you dare look back just keep your eyes on me

Måndag och ny vecka! Dagen känns verkligen som en milstolpe då jag idag påbörjat mitt nya jobb vilket jag tror kommer bli superkul och denna vecka tar oss dessutom in i mars månad! Känner mig riktigt positivt inställd till livet i allmänhet. 

Annars då? Helgen var grymt bra alla kategorier trots jobb mellan 11-19 både lördag och söndag. I fredags var det grabbkväll och på lördag firade vi Therse i efterskott med supergod mat och en ännu godare efterrätt. Men bäst av allt var att min saknade Elin kommit hem, det var så kul att äntligen få träffa henne igen! Dock har mitt höga livstempo visat sig i form av feber. Tyckte jag kände mig lite trött på jobbet idag och då jag anlände hem visade termometern över 38 grader, inte så konstigt att jag kände mig slö med andra ord. Därför blir det huskur deluxe ikväll då det väntas jobb hela veckan och träning kan jag bara glömma, även om jag längtar ihjäl mig efter riktigt snabba intervaller. Det får bli senare helt enkelt!