/

Jag tror jag sakta börjar se en kontur

Det är helt sjukt att januari snart har passerat, 1/12 av året. Men som dom säger: tiden går fort då man har roligt. De senaste dagarna har varit toppen och det känns i mitt humör snarare som mars. Saker och ting faller på plats i och med att dagarna blir ljusare.

I helgen skålade vi alkoholhaltigt på att Lovisa fyllt nitton och vi hade supertrevligt hemma hos födelsedagsbarnet! Resten av helgen var rätt lugn med pussar, sovmorgon och träning. Igår tog dessutom måndagen rekord i hur bra en måndag kan bli, vilket säger rätt mycket då jag i allmänhet gillar veckostarten. Dagen fortsatte i samma spår med spinning-intervaller och en massa skratt åt hur jag försökte hålla mig vaken på lektionen (videon finns på instagram). Jag upptäckte också på skoltoaletten att jag liknar något i stil med Agent 007 idag... Aja ibland måste man se cool ut också!

/

Euphoria

Det är galet vad ett träningspass kan göra med kroppen. Plötsligt började min hjärna sjunga Euphoria och mitt annars fråvarande luktsinne sniffade fram sommardofter. I januari? Men jag klagar inte. Då lyckan helt plötsligt bestämmer sig för att bubbla upp i överdos är det bara att skruva upp volymen i bilen och starta allsång. Skål för livet en onsdagskväll i januari! / Jag slog nog huvudet i skivstången. 
 
Min hjärna måste ha tagit en tripp tillbaka till den här dagen. Helt klart ett av sommarens bästa dygn!
 
 
 
 
/

Spridda skurar

Tidigare idag var det betygssnack kring Engelska 6-kursen och som alltid påpekar lärarna hur spridda mina resultat är. Vilket är sant. Hela högstadiet kunde jag glida på räkmacka och få toppbetyg utan att knappt behöva plugga, eftersom jag lyckats få den turen att kunna memorera allt jag finner intressant. Och under hela högstadiet tycke jag allt var intressant.

Då jag sedan kom till gymnasiet och stötte på Mr. Kemibok tillsammans med Fröken spanska upphöjt i svår blev det dock inte lika intressant längre. Dessutom blev jag kär vilket var mycket intressantare än alla skolans ämnen tillsammans. Och så har det fortsatt sedan dess. De ämnen jag funnit intressanta har jag fått bra betyg i eftersom vad lärarna säger på de lektionerna fastnar, medan de ointressanta ämnenas alla termer rinner av som vatten på en gås. Jag pluggar lika lite i alla ämnen men ändå skiljer dem sig från solklara A:n till knappa E:n. Varför är det så? Varför fastnar vissa texter medan andra försvinner snabbare än du läst klart dem? Tur för mig iallafall att jag tycker om de flesta ämnen, annars hade jag varit rätt körd i skolan med min icke existerande studieteknik: lyssna och lär, fungerar det inte får man nöja sig med betyget man får. Jag kanske borde studera ordet "kämpa" lite noggrannare...