/

Spara och resa

Jag och Jesper har sedan vi var i USA siktat på att göra ännu en stor resa nästa sommar. Vi var supernära att boka en sista minuten i augusti men höll oss och sparade pengarna för att kunna göra en ordentlig utsvävning till sommaren igen. Vi har sedan någon månad tillbaka siktat på Kina då jag gärna vill se terrakottasoldaterna och all den häftiga natur som finns runt om i Kina. Men efter att ha fått snaps från min saknade vän Amanda som just nu befinner sig på Gran Canaria känner jag nej, jag MÅSTE åka någonstans där det finns stränder, hav och solstolar. En inte helt konstig känsla under Sveriges mörka höst ha-ha. Därför är Kambodja/Vietnam vår nya drömdestination. En kombination av äventyr, natur, sevärdheter och sol och bad. 

Alla ni studenter vet hur svårt det är att spara pengar. I princip omöjligt. Det hade inte gått utan ett extrajobb och jag har verkligen krigat denna höst vad det gäller jobb. Att plugga är en heltidssysselsättning och det kräver tid, vilket innebär att ska man jobba måste man värna om den vakna tiden för att få allt att gå ihop vilket kräver disciplin. Denna vecka har jag haft praktik fyra dagar, jobbat två och pluggat en = ingen tid för vila precis. Å andra sidan har jag på tre månader nått mitt sparmål som sträckte sig till våren, vilket jag som heter slösa i andra namn är väldigt stolt över. Allt går bara man vill och är beredd att offra lite sömn för det ;-). 

Förhoppningvis har jag lite energi kvar då vi väl når vår destination så jag orkar njuta av allt detta vackra! 


/

29/10

Jag hade verkligen fått för mig att det var nästa helg som gällde för halloween-fester. Men efter att ha scrollat igenom instagram efter kvällens arbetspass är jag ganska övertygad om att det är denna helg. Typiskt! Jag som hade planerat en utklädad och allt. Tur i oturen att jag inte köpt den ha-ha. Jaja. Istället har jag som sagt jobbat ikväll. Fick min dos av helgkänsla i torsdags då vi tog oss an storstocken och dansade hela kvällen. Dagen efter innebar dock inte ledighet utan krigade mig iväg till blåsen trots lite sömn för plugg och sedan tränade jag Challange med Ebba och Elina. Höstens hittills roligaste pass, helt klart! Trots att jag borde varit "bakis" och trött kände jag mig pigg och uthållig. Det är konstigt hur kroppen fungerar. Ibland tror jag att jag är en evighetsmaskin, till dess att jag däckar i soffan och verkligheten tar ifrån mig min tro om superkrafter dvs ;-). 

Igårkväll var det myskväll med Ebba och Sofia vilket är bland det bästa jag vet. Att få skratta med vänner man känt i flera år åt alla tokigheter vi gjort tillsammans. Uppskattar verkligen ert sällskap tjejer<3. Det bästa med denna helg är det faktum att jag är helt ledig imorgon utan ett enda krav. Fan vad jag ska sova ut! 


/

Oups we did it again

I fredags bestämde vi oss för att ses på Kalmars nation och spela spel. Jag svängde in på Ica innan för att köpa godis - vilket resten av Uppsala också tänkt gör exakt samtidigt. Det var KÖ till godisspadarna och helt omöjligt att ta sig fram vid godishyllorna ha-ha. Hela Uppsalas befolkning hade planerat fredagsmys :-). Men godis fick jag tillslut så jag var nöjd! Väl framme beställde vi in en flaska vin och pratade igenom allt vi missat sedan förra helgen. Plötligt var vinet slut så vi beställde en flaska till. Vi fortsatte prata och skratta och hade det så himla trevligt att spelt glömdes bort. Istället pratade vi galna fest-minnen och kom till den gemensamma slutsatsen att det var lika bra att gå ut och skapa nya minnen då vinet ändå slagit till och skruvat upp party-andan. Hade en hel galet rolig kväll med mycket, mycket dans. Svettades väldigt mycket i min inte så genomtänkta outfit då jag planerat att sitta sitta i en kall nationssal och inte hoppa upp och ner på ett dansgolv. All svett i min blåa tröja var ingen bra kombo så jag torkade svetten med DJ-båsets duk. Classy :-). 
Dancefloor squad<3.