/

Att lämna mitt hem

Imorgon lämnar jag nycklarna till min nya hyresvärd, gamla barndomsvännen Linnea. Även om det känns skönt att jag ännu en gång känner till personen som ska bo i min lägenhet och nu faktiskt till och med kan komma och hälsa på känns det samtidigt så himla sorgligt. Jag tokläskar min lägenhet. Mest kanske för att den är MIN. Jag fylls av energi genom att bara vara här. Detta är mitt hem, mitt alldeles egna och mitt första. Jag har växt otroligt mycket i min lägenhet, i mina 23 kvadratmeter som jag så fint dekorerat precis som jag vill ha dem. 

Hade det inte varit så otroligt jobbigt att vara "särbos" och behöva packa ner sitt liv i väskor som man ska balansera på en cykel mitt i vintern för övernattningar hit och dit hade jag utan tvekan haft kvar lägenheten för mig själv och haft den som min egna lilla frizon. Dock är det inte bara opraktiskt utan även oekonomiskt så det är ett ganska självklart val att bli sambos. 

Och även om jag älskar att bo med Jesper och trivs i, numera vår, lägenhet är det med sorg jag lämnar över nycklarna till Linnea. Dock mår jag lite bättre då jag vet hur bra hon kommer att trivas då hon upptäcker magin här på Dragarbrunnsgatan 31. Världens. Bästa. Lägenhet. Under. Studietiden. 
/

Lugna veckor

Min vecka började tyvärr rätt dåligt med borttappade nycklar och ett tungt schema på mailen med många kvällar under den kommande praktiken. Men - dagen vände i och med att vi lyckades färdigställa och skicka in en uppgift om barns mag-och tarmsjukdomar på fyra effektiva timmar. Skönt att kunna bocka av ännu en grej. 

Vi har det rätt lugnt i skolan just nu, jag har hunnit förbereda inför tentor i december samt skrivit en uppgift som ska in under praktiken vilket känns väldigt skönt. Istället passar jag på att jobba. Två pass förra veckan och nu i veckan ska jag få provjobba på barnakuten vilket för mig är ENORMT. Har varit så himla exalterad över detta och kan fortfarande knappt tro att det är sant. Jag känner mig väldigt priviligerad.  Dock är det bara provpass där de vill se att jag har kompensen som krävs trots att jag inte läst alla pediatrikkurser ännu.   Läser kurslitteraturen på fritiden för att lära mig så mycket jag kan om vård av barn. De är ju trots allt det finaste vi har här i världen och de kräver extra god och genomtänkt vård :-).


/

Full moon party

I fredags blev det utgång trots att jag först motsatt mig till det helt (ingen skräll att jag ändrar mig under fredagseftermiddagar dock, livet är alltid så himla härligt då) och jäklar vad kul kväll! Hela dagen var ultimat rakt igenom med frukost på nation med vänner, sedan lite shopping, lunch med Linnea, arbetsintervju och så middag med Ebba och Jesper innan det vankades förfest med ett gäng civilingenjörer. Som en av grabbarna skrev på min instagram "om en förfest är "rolig" var nog denna helt otrolig"! 
Hetsen var inte nådig ha-ha. Men vi är bara studenter en gång i livet och då gäller det att leva därefter. Vi pimpade oss fina inför "Full moon party" på snerikes men efter att ha köat i ca 50 min utan större framgång gav vi upp och gick till Värmlands och rockade dansgolvet där istället!