/

Veckan som gått

Jisses vad dålig jag är på att skriva här. Men det är så himla mycket hela tiden ha-ha. Hur som helst! Det är fredag och min vecka har bestått av praktik och träning. Dessutom har jag hunnit med två kompiskvällar vilket alltid är så himla mycket värt<3. I måndags åt vi fitnessrullar som Ebba så fint kallar dem efter att ha tränat tillsammams samma gäng. Otroligt härlig kväll! Och igår fikade jag med Carro och smidde planer inför Valborg och kommande sommar som vi ska spendera tillsammans här i Uppsala som färdiga sjuksköterskor. Galet. 

Utöver det måste jag ju nämna en anna viktig grej: imorgon drar Valborgshelgen igång! Årets helg! Vi kommer rivstarta helgen med ett träningspass innan vi ska spela beerpong dagen lång. Sedan kommer Johanna hit från Örebro på eftermiddagen också! Väldigt tråkig att vi inte kunde samla hela gänget i år men att Johanna kommer betyder mycket<3! Hoppas alla mina trogna läsare får en fin helg!

 
/

Livet är tillbaka

Oj nu har det ekat tomt här i över en vecka. Men medan bloggen har varit tom har livet varit desto mer fartfyllt. Förra veckan kan ha varit en av de mest påfrestande veckorna i mitt snart tjugotreåriga liv. Men nu är den perioden över och jag känner att äntligen kan jag få tillbaka livet. Plötsligt hör jag fålgarna kvittra igen och plötligt kan jag njuta av att solen värmer. Jag är tillbaka och det känns helt fantastiskt. Är så otroligt peppad på våren och allt som komma skall. Men först kan vi gå igenom vad som hänt sedan sist. 

Jag har genomfört och klarat NKSE praktiska. En lättnad som inte går att beskriva. Där och då kan jag nog ha varit den lyckligaste personen i Uppsala.

För att fira mitt lyckade tog jag och Ebba oss igenom Atletserien April. En helt okej rolig workout. Dock var vi båda nog mest nöjda över att ha ännu en sak avcheckad på våra att-göra-listor. 

Fredagmorgon innebar NKSE-skrftliga för medparten av Sveriges alla sjuksköterskestudenter. Otroligt svårt att avgöra hur det gick. Men vi försökte släppa allt och tog oss ner på stan för en lunch i solen då sommaren plötsligt bestämt sig för att besöka Uppsala. 

Efter mycket om och men tog jag mig iväg till gymmet för att träna med dessa två stjärnor ute i solen. Fick riktig fredagsfeeling. Ser verkligen fram emot sommaren och alla utomhuspass! 

Efter träningen och en sväng på systemet hann jag lapa lite sol på balkongen och låta håret lufttorka innan det var dags att göra sig iordning för kvällen. 

VId 17 hade jag och Elina bestämt dejt över ett glas bubbel ute i solen. Planen var stationen men där pågick en mindre dagsfest och det var omöjligt att få bord. Istället satte vi oss på Unico och avnjöt något svalt att dricka under årets första sommarkväll. Vi hade en del att ta igen då det var alldeles för länge sedan vi sågs! 

Jag hade tidigare under dagens shoppat en del, bland annat denna jeansjacka. Det är verkligen inte min stil egentligen men tycker det ser såå coolt ut på andra så var tvungen att köpa en. Tror det kan bli snyggt på valborg. 

Kvällen spenderades sedan hos Emelie med dessa pinglor för att fira att NKSE nu är över och att vi snart är sjuksköterskor. Så stolt över oss allesammans<3. Och ja, min pose är lite överdriven ha-ha.

Sedan dog ju Avicii under fredagen också. Så hemskt. 

Jag hade tagit på mig jobb under lördagen. Måste erkänna att jag ångrade det ganska starkt då jag vaknade. Även om jag inte var bakis och dessutom sovit typ närmare 9h var jag helt slut i huvudet efter många intensiva veckor. Men väl på jobbet kände jag mig så tacksam att jag får chansen att jobba där. Det låter så klyschigt men jag har världens bästa jobb. Att få träffa så många människor, både lite smågalna hypokondriker, allvarligt sjuka som diagnostieras med cancer, alkoholister som fått i sig för mycket, männsikor som varit med om bilolyckor eller någon som kanske drabbats av epilepsi för första gången. Det är så stimulerande. Och jag mår aldrig så bra som då jag får andra människor att må bra. Jag hade min bästa dag på flera veckor i lördags. 

 
/

Recept på frukosten

Hur cool känner man sig inte då man ägnar ett helt inlägg åt att svara på en kommentar? Värsta influencer-vibes ;-). Hur som helst fick jag iallafall en kommentar där personen undrade över receptet på frukosten. Here we go: 

1 banan
Ca 1,5 dl blåbär
Ca 1/3 av en 500g burk naturell kvarg
En skvätt vatten 
 
Mixa. Häll upp i en skål (gärna fin och instagramvänlig såklart).
 
Topping:
1. Strössla över frysta granatäppelkärnor över hela skålen med smoothie. Mycket ska det vara. Smakar som godis och att de är frysta och hårda gifter sig perfekt med den den mjuka smoothien och den knapriga graunolan. 
2. En stoor sked jordnötssmör. Ekologiskt med 99% jordnötter. 
3. Ett berg av Pauluns granola ”Hallon och kakao”. 
 
Sedan är frukosten redo att avnjutas. Viktigt att det sker i lugn och ro för att undvika brainfreeze och förstörelse av upplevensen. Viktigt grej nummer två är att äta fruksten själv pga du får blåbär mellan alla tänder och jordnötssmöret klistrar fast graunolan i munnen. Annars är det bara positivt: du får i dig protein, vitaminer och mineraler, vätska, fibrer och antioxidanter genom något som är godare än godis. Heja! Och en hel del kalorier för oss som hoppas på lite muskler ha-ha.