/

Godmorgon torsdag

Godmorgon torsdag och veckans lediga dag! Jag är uppe med tuppen idag, igen. Tre dagar tillbaka efter semestern och dygnet är redan tillbakavänt. Det är nackdelen med att börja så himla tidigt. De dagar man är ledig är kroppen ändå redo att vakna innan 06. Men man kan ju göra som jag gjort idag och krypa ner under en filt med mackor och ett stort glas mjölk och bara mysa. Kanske somna om någon halvtimma och känna lugnet. Egentligen skulle jag varit ledig igår också men det var en sjuklucka så jag tog ett extrapass. Pengar behövs i dessa möbel-köpar-tider. Och tacka gudarna att jag tog det passet för igår var en av de bästa jobbdagarna på hela sommaren. Jag hann verkligen vara en sjuksköterska och inte bara en stressad person som springer mellan patienter och försöker få dagen att gå ihop. Jag hann lyssna, skämta, ömma, trösta och engagera mig. Sådana dagar är bra dagar. Så jag kunde lämna jobbet med en positiv känsla och känna att jag ser fram emot arbetshelgen. Men först: en ledig dag med massa roliga saker inplanderade! 
(null)
 
/

Söndagspepp

Det är söndag och i min värld är söndagspeppen total. Jag känner mig förväntansfull inför livet och det ska jag säga er att det var inte igår den känslan infann sig. Det är skönt att ha tillbaka känslan i kroppen, att känna mig som mig själv igen. Jag behövde nog dessa två veckor av total ledighet för att vila ikapp de senaste månaderna. Jag känner mig laddad inför hösten, att flytta och komma in i jobbet ordentligt på rätt avdelning nu då vi flyttat ner igen efter ihopslagningen med kardiologen. Dessutom ska jag börja plugga igen (på halvfart då jag ska jobba samtidigt) vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Det är givande att lära sig nya saker. 
 
En bidragande faktor till min söndagsglädje är tjejen på bilden nedan. En av mina absoluta bästa vänner som spontant kom och besökte mig i helgen. Det är få människor jag skrattar så mycket med som med Lovisa. Är så himla glad att hon flyttat till Stockholm och därmed bara är en fyrtio minuters tågresa bort!
(null)
 
/

Meningen med livet?

Gud vilken mysig dag vi haft idag. Efter ett otroligt tungt morgonpass imorse skyndade jag hem för lunch och en snabb dusch innan jag mötte upp Lala och hennes syskondotter. Vi köpte färskpressad juice och traskade genom stan till Pelle Svanslös lekpark för lek och äventyr. Sedan mötte vi Lalas kille och hans lilla son och lekte vidare i nästa lekpark innan vi gick tillbaka till stan för en sen lunch och lite "icecream" som tvååringen säger. Jag har alltid älskat barn och det har varit en stor sorg för mig att jag inte haft några små barn i mitt liv de senaste åren. Det var därför fantastiskt att få busa och krama en liten människa idag. Åh. Längtar så mycket tills jag får egna barn. Min barnlängtan ligger alltid latent men nu i sommar har den varit extra stark ha-ha. Barn måste vara meningen med livet. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Alltså hur mysigt? Kommer leva länge länge länge på idag ha-ha!