/

Dags att bli frisk

Jag haft hostat sedan jag kom hem från Sardinen. Vissa dagar har det varit bättre, andra sämre. Idag var en sämre dag. Mina pluggkompisar blev less på mitt eviga hostande och med lite övertalning gick jag med på att åka till närakuten. Då jag jobbat på akuten i sommar vet jag vad sjukhuspersonal tycker om personer som "söker i onödan". Jag vill inte vara en sådan. Jag vill inte vara någon som kommer och gnäller över en förkylning och tar dyrbar tid från dem som verkligen behöver vård. Dock inser jag ju att det inte är normalt att hosta konstat i sex veckor. Kruxet är ju att jag har mått så bra i övrigt, förutom nu sedan förra veckan då jag fick en förkylning också. Hur som helst, jag lämnade skolan efter lunch för att åka till närakuten. Beredd på att få höra "detta är bara en förkylning som du tyvärr måste vila ut" traskade jag in och betalade motvilligt de 150 + 100 kronorna det kostade att få träffa en sjuksköterska och läkare. 
 
Efter att båda hade lyssnat på mina lungor sade dock läkaren att jag behövde antiobitika. Jag fick en smärre chock då jag vet att man inte förskriver antibiotika i onödan nu med all pågående antibiotikarecistens. Jag har tydligen en mildare lunginflammation. Jag blir nästan lite full i skratt samtidigt som jag blir rädd då jag inser hur jag levt med denna lunginflammation - som jag bara trodde var vanlig men envis hosta. Jag har sprungit tjejmilen, jag har tränat stenhårt, ibland två pass om dagen, jag har varit ute och festat, jag har blivit blöt i regnet och jag har ätit massor med sötsaker - en riktig treat för alla bakterier som frodas i socker. Jag ska nog vara glad att jag ändå mår så pass bra som jag gör med tanke på omständigheterna he-he. Men nu har jag tagit första dosen och förväntar mig en totalvänding imorgon. Nu är det dags att bli frisk! 
 
 
 
/

Moderskänslor

Imorse då jag vaknade var det något som saknades. Det tog några sekunder för mig att komma till insikt, men sedan slog det mig: mitt barn. Jag har dessa drömmar emellanåt och jag förstår att det är min kropps sätt att förbereda mig på vad som komma skall någon gång i framtiden. Men det är så oerhört jobbigt. Saknaden kan sitta i en hel dag. Den där lilla varelsen som varit min för ett par timmar under natten. Som skriker så fort någon annan håller denne, och lugnar sig så snart jag tar över. Jag minns hur jag i drömmen bara satt och tittade på min lilla bebis medan hen sov.  Pillade med de små händerna och snusade i nacken. Jag kunde inte se mig mätt på det perfekta lilla ansiktet som liknade mitt då jag var liten. Den lilla kroppen var som gjord för min famn. Åh. 


Det är helt galet att en dröm kan påverka mig så starkt. Men jag saknar på riktigt bebisen, även om jag vet att den inte funnits eller någon gång kommer finnas på riktigt. 

/

Saknar den fysiska smärtan så att det gör ont fysiskt

Nu är det en vecka sedan jag tränade sist och jag håller på att bli tokig här borta. Då energin är påväg tillbaka men hostan kvarstår och jag inte vill riskera något är träningssuget större än någonsin. Min instagram svämmar över av träning, och jag har valt att ha det så genom att följa väldigt många träningsprofiler som jag normalt sett inspireras av, men nu blir jag bara irriterad. Och avundsjuk. 

Jag kan inte minnas sist jag var så stillasittande en hel vecka. Säkerligen mår kroppen bra av en sådan lång återhämtningsperiod, speciellt då den är sjuk, men psyket mår desto sämre. Det är inte så konstigt att man känner abstinens efter träning då endorfinerna vilka frigörs under träning är ett endogent morfin och därmed bra på att stilla smärta och skapa ett beroende. Min kropp saknar rent fysisk kickarna helt enkelt. 
 
Och för att inte tala om all tid som blir över! Vad gör man? Då man inte behöver planera in mellis innan träning, tid att ta sig till gymmet, byta om, träna, varva ner, stretcha, hem igen, duscha, äta igen osv har man plötsligt en hel del tid över. Tid jag inte lagt på annat än soffan dessa dagar, men nu börjar jag bli pigg och rastlös igen. Gud vad jag ska njuta nästa gång jag får ta ut mig totalt.