/

Halloweenhelgen

Precis som förra året lyckas jag pricka in jobb under Halloweenhelgen. Eller är den nästa helg? Jag ska i och för sig jobba då också så det spelar väl inte så mycket roll egentligen he-he. Som sagt, i helgen har jag jobbat. Och det har varit ungefär allt jag har hunnit med. Förutom att jag fick smita lite tidigare på lördagen i och med få patienter (kompenseras för alla de gånger vi är tvunga att stanna längre, så oroa er inte för att vi snyltar skattepengar) och jag därmed hann med att testa nya Gymmet Uppsala som slog upp dörrarna samma dag. Det var roligt att vara på ett riktigt gym igen men jag tyckte det kändes lite trångt och saknade riktiga ytor att köra rolig träning på he-he.

Det blev rätt lite sömn i helgen och det i samband med hård träning och mycket bakterier på sjukhuset har jag dragit på mig något och hade lite känningar i halsen igårkväll och imorse. Och jag vet numera bättre än att träna med en kropp som inte är 100% frisk. Därför åkte jag direkt från skolan och bäddade ner mig i soffan och tänkte stanna här resten av kvällen. Gurgla munskölj, äta halstabletter, dricka mina supersmoothies och bli frisk helt enkelt. Jag jobbar inte idag men tar hand om mig själv som om jag vore en patient. Det blir lite roligare då he-he. 

Mitt huvudstående går framåt. Hade en svacka precis efter att jag lärt mig det men nu hittar jag ett stabilt läge där jag kan stå rätt länge. Ska försöka öva upp handstående på samma sätt. Men tänker att om jag verkligen hittar core-spänningen i huvuvdstående kan den senare appclieras till handstående? Det är ju lite samma sak. 

 
/

PB-fredag

Idag är det fredag och helg kära vänner! Min helg kommer att spenderas på sjukhuset då jag ska jobba dagarna tre. Det känns dock så himla roligt och jag har fått väldigt bra pass med 18-02 inatt och sedan 10-18 lördag och söndag, så jag är helnöjd. Igår vankades det kalas då det var storstocken. Jag och Linn klädde upp oss och slog klackarna i taket. En väldigt rolig kväll. Dock känner jag mig inte så festlig nu för tiden utan blev efter ett tag rätt uttråkad där på dansgolvet ha-ha? Jaja.

Jag hade tänkt att vila från träning idag av flera anledningar. Dels för att jag drack bubbel och somnade sent igår, men också för att jag har känt mig väldigt sliten i biceps, tricpes och axlar. Dock kände jag att jag behövde göra något av dagen innan det blir dags för jobb. Så jag trampade iväg på cykeln och unnade mig någon timma med bara rolig träning. Jag hade ingen plan, inget fokus och inga krav. Jag bara körde lite vad jag kände för. Övade teknik och lekte. Hade en hel sal för mig själv också. Lyx lyx lyx! Denna "bakisdag" till ära tog jag dessutom personbästa i snatches. Det ni. Stod på huvudet i säkert 15-20 sekunder och hoppade högre än vad jag någonsin gjort. En bra eftermiddag med andra ord! Nu ska jag fortsätta att unna mig och äta bananpannkakor till middag. Kanske inte det glammigaste en fredagkväll med det är det bästa med att vara vuxen, man får bestämma själv. 

Två suddiga bilder printade från videos där jag filmat mig själv och mina åstadkommanden. Det är så roligt för lite senare i snatch-filmen ser man hur jag ler, huuur nöjd som helst över att ha fått upp stången. Eller kanske mest nöjd över att jag fångat mitt PB på film höhö.

 
/

Livets bästa löptur?

Alltså wow oktober. Du har överträffat dig själv. Morgonens löprunda tog andan ur mig av flera anledningar. Dels på grund av att jag hade lovat mig själv att inte stanna, hur tunga uppförsbackarna än kändes med viktvästen, men också på grund av att Uppsala är så fantastiskt vackert. Det är magiskt att få ge sig ut i en ännu sovande stad, utan trafik eller jäktande människor. Att få vara ensam med musiken och morgonsolen. Att få se hur årets första, tunna islager på ån kämpar mot årets sista värmande solstrålar. Att få se frosten i gräset övergå till vatten. Att få se hela den rödorangea färgpaletten i träden. Att få bilda små fuktmoln med munnen i takt med andetagen. Att få sänka farten för att blicka ut över slottsträdgården. Att få njuta av nedförsbacken med kyrkan framför. Att glatt få hälsa på andra morgonpigga motionärer. Jag hade nog, utan att överdriva, en av livets bästa löpturer idag. Bara sådär, en annars rätt händelselös söndag mitt i livet. Ville ta tusen bilder på min vackra hemstad men jag hade ju lovat mig själv att inte stanna he-he. Får minnas känslan. Kan man få runners high genom att springa i långsamt tempo i en halvtimma? 
 
En gammal bild på Uppsalas stolthet, från min första vecka här för lite mer än två år sedan.