/

Livet

Jag vill börja detta inlägg med att förtydliga att jag och alla mina kollegor har fått dubbla covidvaccin och att vi följer alla restriktioner då vi vistas ute bland folk. Men om vi sköter handhygien och inte för smittan vidare via tagytor ska vi ju inte kunna smitta =). Wellwell. Det har hänt något. Vindarna har vänt. Jag har fått tillbaka pirret, livslusten och livsgnistan. Saker och ting känns kul igen. Jag har energi igen. Efter månader och åter månader av att ständigt ha ett litet mörkt moln i sinnet så har nu solens närvaro skingrat bort mitt mentala gråväder och musiken låter plötsligt bra igen. Jag skulle tippa på att det är våren som lockar fram dessa känslor, eller så bestämde jag mig bara någonstans att nu får det vara nog. Hur som helst - jag har haft en bra vecka. En riktigt bra vecka. Jag har känt mig genuint lycklig för första gången på länge och jag känner mig nästan rörd när jag skriver detta. Så skönt känns det. 
(null)
Jag har lunchat med fina kollegor<3. 
(null)
Alltid en massa skratt<3. 
(null)
Förra söndagen kände jag det för första gången: pirret i magen när jag cyklade med musik i lurarna. Jag skulle jobba och kände den här känslan av ovisshet som jag alltid kände förut när jag nyss hade börjat på akuten. Allt kan hända. 
(null)
Jag har ju haft krångel med min hud hela hösten/vintern också och mått väldigt dåligt över det. Jag vet inte om det är den här produkten eller om det är ett samband med att jag mår bättre men min hud är nästan som förut nu. Med massa glow dessutom. Kan starkt rekommendera denna BHA-syra. Turn over från Dermaceutic skulle också vara en mirakelprodukt men tyckte att det var när jag började använda denna som förändringen skedde. Man ska dock vänja in båda produkterna så kör dem varannan/var tredje kväll. Och så fuktgivande nattmask över. Jag har blivit en sådan som längtar tills jag får ställa mig och göra min kvällsrutin i badrummet. Who am I? Man ska vara extra försiktig med solen när man använder syror så har köpt både en ny foundation med SPF i samt en dagcreme med SPF för orimliga pengar. Hoppas på att se ut som 30 när jag är 50. Men skydd mot hudcancer är värt alla pengar som finns. 
(null)
Karin kom med ett litet kuvert på jobbet här om dagen och överaskade med bla denna blid som hon skrivit ut. Så fin grej att göra! Den åker upp på kylskåpet!
(null)
Det har unnats mycket mat hit och dit. Här i tordags med Julia och Sofia<3.
(null)
En solig morgon strax efter 07. Jag tror att jag försovit mig varje morgon numera, har inte hunnit vänja mig vid ljuset. 
(null)
Gänget hade jobbat natt och jag joinade dem på en frukost innan jag skulle plugga hela dagen och innan de skulle hem och sova. Väldigt mysigt! 
(null)
Jag fick lov att stanna flera gånger under cykelturen och bara insupa solstrålarna och värmen och livet de medförde. Tänk att vi är här nu. Vi har nått våren. Och det är lika fantastiskt varje år. 
(null)
Har suttit på Blåsenhus och pluggat bara för att komma hemifrån. Sådant gör mycket. Har suttit hemma och pluggat mer eller mindre varje dag sedan i oktober och hemma-mys-känslan förstörs. Min kärlek till att sitta och plugga förstörs också. Men på Blåsenhus finner jag alltid läsglädje. 
(null)
Kolla hur fin huden blivit! 
(null)
Tog en pluggfri eftermiddag i fredags och fikade i solen. I detta fotbollsbås var det helt vindstilla och lika varmt som om det skulle vara april. Lutade mig bakåt, slö ögonen och somnade en stund där i solen. Det är livskvalitet. 
(null)
(null)
(null)
Efter en bulle i solen åkte jag till gymmet och snatchade 55 kilo. Det är så galet att jag inte vet var jag ska ta vägen. Hade sådant adrenalinpåslag att hela jag skakade efter lyftet. 
(null)
Så jag slängde på två kilo till och ryckte upp 57 kilo. Det är min kroppsvikt. 
(null)
(null)
Jag var alldeles hög på endorfiner hela kvällen igår, hade till och med svårt att somna. Det var som att vara nykär. Så lycklig var jag över detta. När jag började på Vanheim för ett par år sedan kunde jag inte ens göra rörelsen. Jag trodde aldrig att träningen och just Olympiska lyft skulle komma att betyda så mycket och medföra så mycket glädje. Världens roligaste sport! Dock tror jag att alla tunga lyft de senaste veckorna har tagit ut sin rätt, har fått väldigt ont i vänster skulderblad. Jag vet inte om det är en sträckning eller muskelknut, men något är det. Kanske en revbenslåsning. Jag ska vila ett par dagar och boka in ett besök hos någon kunnig person någonstans till veckan och se om läkningsprocessen kanske kan underlättas på något vis. 
(null)
Tidigare idag, efter ett härligt morgonpass på gymmet. Vi slog oss ner i solen med ett glas bubbel och bara njöt av livet och en god lunch. I skrivande stund sitter jag i morgonrock i soffan och ska strax äta middag och göra mig redo för att åka iväg på nattjobb. Det känns lite motigt men sådan här solig helg men jag ska få jobba med en fin vän så det känns faktiskt lite mysigt. Och lördagnätter på akuten brukar vara bra nätter.