/

Sömnparalys

Jag drabbas ganska ofta av sömnparalys, ett tillstånd som gör sig till känna då man antingen är påväg att somna eller vakna. Hjärnan stänger av de viljestyrda musklerna i kroppen för att hindra att vi tex springer då vi drömmer att vi springer. Vid sömnparalysen slås musklenkontrollen på för tidigt/av för sent vilket leder till att man inte kan röra sig trots att man är vaken. (Antar att det är samma del av hjärnan som "glappar" för dem som talar och går i sömnen? Muskelkontrollen fungerar inte riktigt som den ska. Jag talar även i sömnen rätt ofta, min hjärna kanske är lite ur funktion he-he). 

Hur som helst, detta drabbar oftast mig under kortare sovstunder mitt på dagen, men även ibland under nätterna. Inatt drabbades jag av en rad sömnparalyser vilket var sinnessjukt obehagligt. Jag är i de flesta fall medveten om vad som händer då jag drabbas av det och lika så inatt. Men det var ändå väldigt otrevligt. Hela ryggraden spänns, det ilar i kroppen och hur mycket jag än försöker kan jag varken öppna ögonen eller röra mig. Min puls var så hög att Anders vakande till bredvid mig, han försökte sedan få liv i mig då jag slutade andas, och paralysen släppte. Kan ni förstå, jag slutade andas! Helt sjukt. Snacka om en muskelkontroll ur funktion! Jag vågade knapp somna om efteråt, dock gjorde jag det tillslut och processen upprepades. Usch. 

Hur obehagligt det än är kan jag inte låta bli att fascineras av tillståndet och hjärnan. Tänk vilka mekanismer som hela tiden är igång för att vi ska klara av ett vardagligt liv! Det ska bli så spännande att få läsa om människokroppen. 

Från wiki: "Ofta kan det kännas som om man inte kan andas, som om man håller på att kvävas. // Sömnparalysen har ofta tolkats av folktron som att ett demoniskt väsen sätter sig på den sovandes bröst, ofta sammankopplat med en känsla av andnöd." 


/

Episk helg

Det har varit en episk helg, alla kategorier. I fredags efter jobbet var det drinkkväll med mina bästa vänner följt av en hejdundrans utgång. Lördagen spenderades bakis i sängen med min fina, vilket faktiskt kan vara riktigt mysigt ibland. Kvällen bjöd på några timmars jobb innan det vankades efterätt på Olles uteservering med en del av Anders familj. Idag har jag jobbat igen, dock bara till två vilket sedan betydde sju timmar utomhus i sommarvärmen! Allt från solande i bikini till middag i hamnen, glass på en filt i parken och sedan kubb i kvällssolen. Åh älskade sommar! 
Jag gjorde kanske världens äckligaste Cosmopolitan, men fina på bild blev de iallafall ;-).
Har man händerna fulla får vännerna rycka in he-he. 
Fulla och glada. Det var en sinnessjuk stämning på Harrys sommarfest! 

/

Igår var en bra dag!


En grå dag är inget ovanligt under den svenska sommaren. Men vi har lovat oss själva att ta vara på varenda dag tillsammans och därför fick det igår bli en utflykt till Skallegbergsgrottorna! Så spännande och roligt! 
Ha-ha... Sjukt muppig bild. Det enda som saknas är reflexvästar och vi hade kunnat illustrera en mindre förskoleklass.
Efter äventyret i Skalleberget vände vädret vilket vi tog vara på genom att sätta ihop ett svettigt fyspass i solen. Träningen blir dubbelt så rolig en solig sommarkväll! 
Avslutningsvis blev det ett kvällsdopp i Hamptjärn tillsammans med Anders och Anton. Det må ha varit kallt i vattnet, men vem vet då vädret nästa gång bjuder på en solig sommarkväll? Det gäller att suga i sig varenda sekund av sommarkänsla!