/

Disneyhjälte

Det var längsedan jag hyllde en disneykaraktär. Dock känner jag att en dag som denna behöver världen lite inspiration och vägledning utav en av disneys alla hjältar. Jag talar om Tarzan. Tätt följt efter lejonkungen är det den disneyfilm jag uppskattar mest. Dels för att det är en episk kärlekshistoria men också för att Tarzans karaktär inspirerar mig. Han är annorlunda och ifrågasätter sig sjäv och sin existens, vem han är. Men så bestämmer han sig för att bli den bästa apan i världen. Det om något är ett budskap att sända till barn (och snart tjugotvåriga tjejer uppenbarligen). Nej alla behöver en dos Tarzan: lite styrka, nyfikhenhet och beslutsamhet. Sedan är låten "Son of man" och "Strangers like me" två av de bästa låtarna som gjorts. Lyssna och njut. Eller ta er en titt på Tarzan om det var längesedan. Efter att ha sett den filmen är allt möjligt! 
 
 
/ emelie forsberg /

Weekend vibes

Jag har blivit dålig på att uppdatera här efter att jag av misstag råkade uppdatera appen på mobilen så att jag nu inte förstår ett skit och därmed måste blogga från datorn = tar mer tid. Jaja, jag lär mig väl den nya versionen på mobilen snart. Hur som helst: helgen var fantastisk. Både vädermässigt och allmänt livsmässigt. I fredags startade jag dagen med Julia där vi sprang intervaller i Uppsalas jobbigaste backe. Det är på den nivån att det känns som att bröstkorgen är för liten för lungorna, och den nivån av ansträning når jag inte ofta annars. Bra grejer det där med backintervaller. Vi solade sedan tillsammans med Ebba i EKO ett tag innan det var dags för middag och grillning. 

Invigde min nyinköpta topp och kände mig allmänt somrig som gjorde drinkar utomhus. Trots lite tvekan fick jag och Ebba till en riktigt god middag på kolgrillen. Måste säga att vi gjorde det bra som inte grillat på kolgrill förr he-he. 
Sofia anslöt till middagen och efter ett par mojitos kände vi oss redo att ta kvällen vidare ut på stan! 
Finaste!! Då det såg rätt lugnt ut med kö till de olika nationerna tog vi en sväng förbi Lingon för att, hör och häpna: dricka ännu en mojito. Det är enligt mig den absolut godaste drinken. 
Väl på Bryggan blev det Cava och kladdkaka utomhus. Sådana sommarkänslor!! Cavat satte fart på dansbenen så pass mycket att vi inte ens kände oss nöjda då de stängde klockan ett utan fortsatte till BJ's för mer dans tillsammans med mina klasskompisar samt några nyfunna vänner. Hade huuur kul som helst verkligen. Jag som alltid underskattat BJ. Det blir definitvt fler besök dit i sommar om partyandan kvarstår efter stängning på nation he-he. 
Trots att jag inte var i säng för än 04 (kan inte ens minnas då det hände senast?!) och var upp och tvättade vid 07 efter stabila tre timmars sömn var jag inte sen med att hänga på till stranden då termometern visade 27 graders värme under lördagen. Det blev årets första dopp, kycklingrester med potatissallad och glass i solen med Ebba och hennes klasskompisar dagen lång. AMAZING. Det är verkligen denna årstid människor vaknar till liv och man  inser hur fantastiskt det är att leva. Bara en sådan sak som att se en förbiflygande fjäril lockar fram leenden och glädje. 
Eftermiddagen och kvällen spenderades i ekonomikumparken tillsammans med detta härliga gäng. Vi fortsatte att sola, spela kubb och så beställde vi mat från Foodora. Jag vill inte att alla ska åka hem. Speciellt inte Ebba då hon inte kommer tillbaka i höst :(. 
Söndagen och måndagen spenderade jag på akuten där jag hade mina sista introdagar inför sommarens jobb. Det kändes bra och jag tror jag är redo att ansvara över mig nu själv ha-ha. Dock kan man inte hinna se allt under bara tio pass, folk söker tamigfan för allt möjligt. Men det är det som gör jobbet så otroligt roligt och givande. Jag är en nyfiken själ så att hjälpa till att utreda tillstånd hos människor kommer hålla mig stimulerad i sommar. Och för att inte tala om hur mycket jag kommer att lära mig! Är så himla peppad! 
 
/ emelie forsberg /

Of we open our eyes I think we're both gonna find that it's a wounderful life

I tisdags var en sådan här dag då sommarvibbarna bara låg och hänge i luften, redo att insupas och omvandlas till glädje. Efter två timmar i skolan, ett lyckat träningspass och en snabbdusch var jag och Ebba och Elina på plats vid Ångströms för att kolla in volleybollturneringen. Ärligt talat blev det inte så mycket fokus på själva spelandet utan snarare på att äta godis, dricka rosé, skratta och undvika svettfläckar på kläderna då solen gassade som bara solen kan. Hur härligt vi än hade det var vi tvungna att bege oss för att både äta och kasta lite smink i ansiktet då Bryggan hade premiär samma kväll. Lala anslöt och vi hade en riktigt rolig liten förfest innan vi runt halv sju begav oss iväg, alltid i god tid ha-ha. Men det var befogat då vi var långt ifrån först på plats. Resterande av kvällen blev riktigt lyckad än om jag dansade sönder mina skor och fick fortsätta kvällen barforta. Gudarna vet hur jag lyckades med detta? Jaja. Fem av fem solar till tisdagen! 

Fina fina tjejer!
Cykelbilder blev tisdagens grej! Så härligt! 
Jag vet inte hur men vi lyckades noppra åt oss bästa plasten på hela Bryggan. Där satt vi bra! 
Värmen verkar vara här för att stanna. Hur bakis vi (mest jag) än var kändes det givet att spendera gårdagen i solen. Trots solskyddsfaktor 50 brände jag bröstet. Jaja, hellre röd än vit. 
Dagar som dessa kan man inte värma på en tråkig matlåda. Vi köpte istället mat från Bastard Burgers och njöt av kvällssolen vid ån. Fantastiskt härligt avslut på en fantastisk "helg" mitt i veckan. Skönt med ny helg imorgon ;-).