/

Torslunda halloweenfest!

Årets halloweenfest slår nog alla jag varit på. Det var fantastiskt bra uppstyrt med partybussar, marschaller genom skogen fram till själva huset, rökmaskin på dansgolvet och spökrunda mitt i festen. 03.50 var jag hemma efter att ha halvsovit hela bussenresan hem. Har nog inte varit vaken så sent sedan nyår, ha-ha. Idag kan inte ens duschslangen släcka min törst :-). 

Som vanligt var det alldeles för roligt för att jag skulle tänka på att ta bilder. Men två bilder på våra outfits hann vi ta innan några från klassen kom till mig på förfest iallafall. Jag var en busig nunna som både drack alkohol och sedan dumpade min huvudbonad. Den blev alldeles för varm att dansa i. Agnes utklädnad var fantastiskt bra! Blodet ser läskigt äkta ut. Sedan en bild på gänget på festen. Man kan ana hur fint huset var på dörrarna i bakgrunden. Då jag blir stor ska jag bo i ett sekelskiftshus med skogen som granne. /

UNDER 45

Jag skrev igår att jag skulle testa att springa milen under fyrtiofem minuter idag. Sagt och gjort. Efter att ha pluggat klart dagens checklista begav jag mig till gymmet. Jag hade bestämt mig, jag ska klara det. Oavsett om det kräver blod, svett, tårar och kanske till och med spya. Dock var jag väldigt osäker på om det var fysiskt möjligt då jag inte sprungit distans på flera månader. Visst har jag sprungit intervaller på 8-9 kilometer men det är helt annorlunda då jag där vilar ungefär en tredjedel av tiden. Men guess what - I did it! 44.02 minuter blev sluttiden. Det galnaste är att jag tror jag skulle klara en bättre tid då jag inte var särskilt slut på efteråt. Sist jag sprang milen på rekordtid stod jag över papperskorgen efteråt och svalde min egna spya. Nu kunde jag fortsätta jogga ner i tio minuter utan problem. Var snarare att det tog emot i benen på grund av träningsvärk än att jag kippade efter andan. Jag är nog bara för bekväm, vågar inte pressa mig själv så hårt som jag kanske faktiskt klarar av. Får öva upp mitt psyke med denna hastighet ett par gånger innan jag ger mig på nästa mål: under fyrtio minuter. Det kommer säkert dröja till sommaren innan jag är där, om inte ännu längre. Men det är mitt nya mål! 
/

En lista då man är för pigg för att sova

Tre egenskaper jag har:
Effektiv. Ihärdig. Positiv. 

Tre saker jag gillar:
Oboy. Springa snabbt. Uppsala och allt vad det innebär. 

Tre saker jag inte gillar:
Plugga latinska ord. Byta påslakan (helt omöjlgt). Att cykla över A-brunnar. I en cykelstad som Uppsala blir man tyvärr ibland tvungen och det gör lika ont i själen varje gång. Måste psykiskt spotta mig själv över vänster axel varje gång bara för att inte drabbas av otur. 

Tre beteenden jag hatar:
Oj, hata är ett starkt ord. Jag ogillar - folk som går före i kösystem. Snålhet. (viktigt att se skillnad på snål och ekonomisk). Gillar heller inte då folk inte gör rätt för sig, om det räknas som ett beteende? Antar det om det händer upprepade gånger. 

Tre saker jag avundas:
De som föddes med tjock och långt hår (likt alla andra tjejer). De som tycker om all mat! (Har börjat inse vilket jätteproblem det är att inte tycka om mat, skäms mer och mer). Alla människor som är ekonomiskt oberoende, vilken frihet det hade medfört. 

Tre saker jag drömmer om:
Att få barn. (Skrämmer bort alla killar, hejdå). Att bli färdig barnmorska en vacker dag. Att få magrutor, he-he skojar inte, det är mitt mål till sommaren (säger hejdå till alla scones och oboy i samma veva då). 

Tre saker som skrämmer mig:
Hyllan ovanför sängen som jag varje natt tror ska ramla ner. Att skriva den första tentan. Att glömma nycklarna då jag lämnar lägenheten. Dubbelkollar minst tre gånger varje morgon numera, helst av allt ska jag hålla dem framför ögonen så att jag försäkrar mig själv om att jag inte blir utelåst. 

Tre sanningar:
Mina fötter är för tillfället groteska. Måste införskaffa en fotfil och det på momangen. Helst igår. Jag ligger alltid ett steg före i huvudet oavsett vad det gäller. På gott och ont. Skriver ofta fel då jag är på nästa ord i huvudet innan jag fått ned det första på pappret. Men å andra sidan hjälper det mig leva effektivt = jag hinner med det mesta jag vill hinna med. Varje kväll somnar jag till min, i huvudet, planerade framtid. Allt från vad som jag vill ska ske imorgon till hur jag kommer spendera mina dagar som tillbakadragen pensionär. Spelar upp små filmsnuttar för mig själv om mitt lyckade framtida liv och somnar nöjd och lycklig ;-). 

Tre saker som jag vill ha:
En vit päls. En timma hos en kiropraktiker, min rygg är katastrof för tillfället. Kan inte sitta still mer än en timma innan det börjar kila inifrån och jag blir galen. Måste knäcka till den ordentligt. Kan inte komma på någon tredje punkt faktiskt. Bra tecken? Japp. 

Tre saker jag vill kunna men inte kan:
Kunna hela kroppens anatomi och fysiologi utan att plugga. Springa milen under 45 minuter - I'll get there. Ska tamigfan prova imorgon! Återkommer. Spela något instrumet, vilket som helst. Det vore väldigt mysigt att kunna. 

Tre saker jag inte förstår mig på:
Folk som hatar måndagar? Det är nyår en gång i veckan! Embrace it! Att ett diskberg kan bildas så snabbt. Var alla pengar tar vägen. 

Tre senaste filmerna jag sett:
Ego. The Martian. Grown ups. 

Tre senaste serierna jag sett:
Solsidan. Gossip girl. Paradise hotel. (Väldigt stimulerande och givande serier ha-ha. Min hjärna klarar inte mer än detta efter långa dagar av studier ;-)).