/

A good day

Jag har alltid varit ett fan av måndagar. Det är en nystart och det känns alltid hoppfullt med sju nya dagar framför sig. Idag var inget undantag, snarare ett praktexempel på varför måndagar är så bra. För det första hade jag KUÅ (kliniskt utbildningsår) idag vilket innebar sovmorgon då vi inte började för än vid 09. Bara en sådan sak. Jag fick njuta av morgonljuset i lägenheten och cykla med musik i lurarna och med solen i ögonen och känna livet i mig. Sedan var det en dag fullspäckad med intressanta föreläningar från inspirerande människor. Jag och Fredrik hade bestämt i förväg att vi skulle äta lunch på sjukhusets restaurang och när jag kommer dit möts jag av pannkakor. Jag trodde knappt det var sant och blev nästan orolig över vad som skulle hända under eftermiddagen på grund av det totala flytet jag hade haft i livet på så få timmar. Men flytet har bara fortsatt. Jag fick sitta ute och njuta av att ha solen i ögonen och prata med Fredrik vilket känns som om det var tusen år sedan. Vi har spenderat mer eller mindre varje skoldag tillsammans under tre års tid så jag saknar honom nu när vi inte jobbar på samma avdelning. Sedan var träningen var rolig och gick bra. Jag hann göra ärenden under eftermiddagen och jag har hunnit prata länge i telefon med inte bara en utan två kära vänner. Och dagen är inte ens slut än. Wow. En egentligen helt vanlig måndag som får följa med till mina historieböcker. 
(null)
Under morgonen hann jag dessutom både tvätta och diska undan med musik på i bakgrunden till detta fantastiska morgonljus. Starten på dagen spelar verkligen roll och känslan som infinner sig hänger ofta med hela dagen. 
(null)
Jag blev lite smått betuttad i denna föreläsare då han var så himla inkluderande och engagerad. Jag vill bli som honom då jag blir äldre. En uppslagsbok vad det gäller kunskap och brinna för mitt område. Vad det nu blir återstår att se. 
(null)
Jag har hunnit med både foodprep och frukostprepp under kvällen. Jag har alltid sagt att framförhållning är A och O. Älskar att kunna öppna kylskåpet och bara plocka ut mat. Oavsett om det är frukost, lunch eller middag. På bilden steker jag bananpannkakor. Två ägg och en banan per portion. Nyttigt och gott. Tro det eller ej men jag har ledsnat lite på min acaibowl he-he. 
(null)
En annan grej jag alltid sagt: definitionen av koll på livet är att ha målade tånaglar. Gissa vem som hann måla om tånaglarna idag? Total tillfredställelse i min värld. Nu har jag mina ducks in a row! 
 
/

Lördagkväll

Det är lördagkväll och har precis krupit ner i sängen efter att ha kramat tjejerna godnatt. Vi har ägnat kvällen åt en lite väl cheesy film och chokladbollar i god myskvällanda. Jag har haft en så himla bra vecka med kompishäng varje kväll. Det ger så himla mycket energi<3. Nästa vecka ser ut att bli likadan och jag njuter av att det är så få kvällspass på schemat denna period, livet blir så mycket mer innehållsrikt då man kan leva som en vanlig människa med vanliga rutiner. Dock ska jag erkänna att jag faktiskt njuter av en och annan sovmorgon när det är kvällspass. Värderar sovmornar på ett helt annat sätt nu än förut. De har nästan blivit heligt att få gå och lägga sig utan att ställa väckaren.  (null)
I onsdags då jag var ledig testade jag ett nytt sätt att göra laxen på. Det blev väldigt gott!
(null)
"Minst en tjejkväll i veckan" har hållt i sig i tre veckor nu och vi fortsätter!
(null)
Älskade Carro! 
(null)
I fredags köpte vi chark och rödvin och hade supertrevligt innan det vankades dans på Värmlands. Dock var det inte alls roligt så jag och Sofia kastade in handduken vid 23:30. Trots det hade jag en hemsk huvudvärk idag ha-ha. Det måste varit rödvinet. Usch! 
(null)
(null)
Huvudvärken försvann dock fort när jag kom ut i skogen. Så himla härligt!
(null)
Två väldigt viktiga personer i mitt liv!l
/

En bra start på veckan

God morgon onsdag och en ledig dag! Veckan har startat väldigt bra och det ser ut att fortsätta så. Mitt schema har verkligen förbättrats avsevärt sedan september och i somras och jag känner att jag hinner leva. Jag hoppas innerligt att det fortsätter. Jobbet går dessutom nästan alltid bra nu för tiden. Jag känner mig lite mer avslappnad och tror att jag har kommit in i det? Det är dock viktigt att förbi ödmjuk. Jag har bara jobbat i fyra månader och kan egentligen ingenting. Fråga fråga fråga, det är mitt motto. 
 
Hur har veckan sett ut då? Jag jobbade i måndags och därefter var det träning som stod på schemat i vanlig ordning. Böjde på 95% och kände mig stark. Tänk att jag nästan börjat uppskatta när det står "back squat" på proggen. Det trodde jag aldrig om mig själv. Därefter fick jag låna min systers lägenhet för middag och en powernap innan nästa pass vankades. Nämligen yoga med Elina. Och jag säger då det, yoga är fantastiskt. Speciellt med instruktören vi hade. Jag påmindes verkligen om vikten av att lyssna inåt. Både fysiskt och psykiskt. Kände ett lugn jag inte känt på länge efter den timmen. Jag måste börja med yoga igen. Igår innan kvällspasset åkte jag och simmade då det var dags för vilodag. Ungefär 45 minuter i vattnet i lugnt tempo och jag kände mig som en ny människa efteråt. Idag är jag som sagt ledig och hade tänkt stanna i lägenheten mer eller mindre hela dagen. Det är en riktig höstdag utanför och jag har längtat efter att ta det lugnt i min ensamhet. Har lite planer ikväll men fram till dess: mysa i morgonrock utan att titta på klockan. 
(null)