/

En kväll på jobbet

Jag började skriva ett inlägg där jag klagade på min måndag. På allt som gått fel och hur trött jag är. Men så kom texten till jobbet och tänkte nämna att jag sett så mycket som gjort mig illa berörd idag. Där hejdade jag mig. Jag har inget att klaga på. Jag är ung och frisk. Bara det är två anledningar till att vara mycket, mycket tacksam och lycklig. Även om det finns dagar som idag då jobbet tröttar ut mig totalt (hehe lite får man klaga) är jag så otroligt tacksam vilka perspektiv jobbet ger mig. Jag är bara tjugotre år och jag har mycket att lära här i livet. Det är mycket jag inte vet eller känner till. Men jobbet lär mig, hela tiden. Allt sätts i perspektiv och varje dag får jag klarheter i vad som är viktigt. Vad jag ska vara tacksam för.
 
Idag mötte jag två patienter bara några år äldre än mig vilka båda var väldigt, väldigt sjuka. Jag tyckte synd om mig själv för att jag spenderat fem av sju kvällar på jobbet. De spenderar alla sina kvällar på sjukhuset. De kan inte ta en alvedon mot huvudvärken som jag ibland gör efter ett arbetspass. De lever med värk. De kan inte ta en paus från allt och skratta med kollegorna i lunchrummet. De kan inte ens äta på grund av att de mår så dåligt. Detta sätter saker och ting i perspektiv. Speciellt att trots detta så skrattar patienterna med sina anhöriga och de pussar sina kärlekar. De visar mig vad som är viktigt. Patienterna tackar mig, jag tackar dem. Jag har sagt det förut, men om ni inte vet vad ni ska göra med ert liv. Bli sjuksköterska. Det finns nog inget så oförutsägbart och tacksamt yrke. 
/

Gotland 2018 <3

Wow. Min vecka på Goltand blev sommarens höjdpunkt, och det kan jag säga med halva sommaren kvar. Så roligt hade vi. Bilderna blir av någon anledning i oordning då jag laddar upp dem men så får det vara. 

Det blev en del stökiga kvällar på Williams jobb. 
Glada och svettiga på Kallis! 
Sommarkvällarna var magiska. 
En något oförberedd bild. Men jag tycker kaoset på dansgolvet fångades rätt bra ha-ha.
Denna bild är då tagen av misstag då en kompis skulle filma mig och Ebbas bror då vi skulle dyka i vattnet efter Kallis, men istället blir hon iknuffad med min telefon i handen. Tack och lov att det är en Iphone 8 som tål vatten. Roligt dock att det fångades på bild! 
Lite fräschade tjejer innan vi äntrade festen. 
Gänget en kväll i Almedalen. 
Detta var tydligen Visbys mest fotograferade gata. I can see why. 
Denna bild behöver inga ord. 
Det är väl allmänt känt att jag är en trött individ. Ges utrymme till en powernap tar jag chansen. Bussresan ut till Max och Björn var inget undantag ha-ha. 
Varför bor jag inte på Gotland??
Finaste Ebba och jag! 
Här fick vi åka traktor runt ägorna! 
Gänget på stranden en dag! 
Hur otroligt gulligt är inte Williams hus? 
På Williams bakgård innan Whiteparty. Vi må se avslappnade ut men ni kan inte förstå värmen. Det rann svett på alla tänkbara ställen. 
En kvälls längs med strandpromenaden dit vi köpte med oss middag och njöt av solnedgången. 
Lite tidigare samma kväll. 
Första morgonen besökte vi crossfit visby för ett otroligt roligt pass som Ludde satt ihop. 
Detta måste ha varit en av de finaste stunderna på hela resan. 
Det tog typ längre tid att lösa logistiken än att köra passet ha-ha. 
Fina fina människor! Blir alldeles varm i hjärtat av att kolla på den här bilden<3. 
Under traktorturen. 
Gruppbild! 
Ännu en gruppbild, denna efter passet! Vi köpte alla tröjor som tack för att crossfit Visby tog emot oss. 
Girls grils grils! 
Här hade vi långbordsmiddag ute hos Max och Björn. Jag kan inte med ord beskriva tacksamheten för hur fint de ordnat och styrt upp denna kväll! 
Glada påväg mot Kallis! 
Ännu en fin kväll! 
Här besökte vi ett kalkstensbrott och hoppade från klippor. Det måste ha varit över tjugofem grader i vattnet. Till och med Timmy som aldrig badar badade! 
Ännu en bild innan festen! 
Här spelade vi krocket innan middagen ute hos Max och Björn! 
Flirtar med kameran. 
Här gjorde jag reklam för Isabella Löwengrips deoderant. Det var så orimligt varmt och det rann som sagt svett överallt, men inte från mina armhålor tack vare världens bästa deo ha-ha. 
Rosa är en härlig färg! 
Sista dagen på Kallis spelade de Michael Jackson och släppte iväg alla ballonger upp i himlen. En magisk stund. 
Innan avfärd! Max ser ledsen ut över att helgen började lida mot sitt slut. 
Glada och höga på livet efter en magisk eftermiddag. 
Jag önskar att jag var med på denna bild men jag var nog nere i vattnet och svalkade mig ha-ha. 
En morgon gick vi ner till stranden och pumpade lite på utegymmet. Couple goals! 
Påväg mot gymmet. 
Under förfesten innan white. 
Här köpte vi en present till Cornelia en av deras vänner. VI var mycket stolta över vårt egna ihopplock och hur proffsigt det såg ut. 
Sista kvällen åt vi på Surfers och jisses vad gott. Det trodde jag inte att jag skulle tycka. Det var så gott att jag nu ska testa några veckor med vegetarisk mat. Japp, ni hörde rätt. Jag ska äta vegetariskt! 
Visby måste vara Sveriges charmigaste stad. 
Här satt vi på toppen av Visby och spelade kort i eftermiddagssolen. Att livet ens kan vara så härligt. 
På födelsedagskalas! 
Här har vi vår reseledare som skrivit ut busstiderna på ett papper. Tryggt! 
En natt på väg hem från en utekväll. Solen gick upp och jag kände att det är fint att vara ung. 
Gillar hur man ser svetten mellan mina bröst. Jisses vilken sommar vi fått. Nästan, men bara nästan, för varmt. 
Denna bild får avsluta detta massiva inlägg. Jag kan inte med ord beskriva tacksamheten över att få uppleva denna gemenskap tillsammans med er fantastiska människor. Som jag skrattat, som jag dansat, som jag badat och som vi shottat. Jag kommer aldrig glömma denna vecka och ser redan fram emot fler helger som denna tillsammans med er<3. 
 
/

Övik ger färdighet

Jag har två saker att glädjas åt ikväll. Nummer 1. Jag hade en riktigt tung förmiddag men så kom jag till jobbet. Att få mötas av allt pipande, jäktande kollegor och sjuka patienter. Det är hemma. Där är jag viktig och uppskattad och i en tid av vilsenhet är det för mig viktigt att känna att jag har en plats där jag hör hemma och gör skillnad. Att få ett leende eller kram betyder så himla mycket och gör alla sena kvällar och tidiga mornar värt det. Jag älskar fasen att vara sjuksköterska. Nummer 2. Jag och Ebba vann månadens atletserie på Vanheim. Det kändes som en sådan upprättelse. Jag vet att jag inte är något proffs och kommer aldrig att slå alla biffiga tjejer som finns där ute hur mycket jag än tränar, men jag lägger ner mycket tid på träning och ibland undrar jag ens varför. Visst, jag älskar det. Svetten och mjölksyran. Men ibland styr det kanske lite överdrivet mycket av livet. Men så kommer en sådan här dag då vi plöstligt bara var bäst. Då är det värt det. Heja oss. Övik ger färdighet!