/

Livet enligt Doris och Koda

I söndags då vi i onämnbart tillstånd tittade på Disneyfilmer slog det mig att det finns mycket att lära av karaktärerna i filmerna. Ta Doris till exempel. Trots att hon lider av närminnesförlust, eller kanske just därför, hanterar hon varenda händelse hon råkar ut för med entusiasm och oklanderlig optimism. Hennes naiva sätt att möta havets alla hajar, maneter och djup gör mig levnadsglad. Varför inte leva lite som Doris och glädjas åt allt man möts av, oavsett vad det kan vara eller verka som? Med en positiv inställning kan inget gå fel vilket hon bevisar gång på gång i filmen. Det spelar ingen roll hur naiv hon är eftersom hon är för korkad för att förstå konsekvenserna. Just den korkade sidan hon henne kanske inte är så heroisk, men faktiskt inspirerande. Inget kan få henne ur humör och jag vill lära mig den egenskapen. Och ja, man kan lära av en animerad Disneyfisk ;-). 

En annan Disneyfigur vars inställning jag vill ta efter är Kodas. Världens sötaste björn. Han har den där bekymmerslösa glädjen varenda unge besitter vilket till och med kan få bittra Kenai på andra tankar. Hela livet är en lek och inget problem är för stort. Jag tror detta är anledningen till att jag älskar Disney - varenda film har den där bekymmerslösa, evigt optimisksta karaktären som får en att vilja råka ut för en massa trubbel bara för att kunna vandra med högt och lätt huvud igenom dem. 


/

I am a rolling wave without the motion

Min helg i bilder. Fredagen spenderades med finaste Fanny där vi som synligt är gjorde ansiktsmask och åt godis som om det inte fanns någon morgondag höhö. Lördagskvällen landade i Härnösand med Alva dit vi blivit bjudna på nyöppning av någon klubb. Himla bra kväll! Det bästa med denna helg är att jag är ledig imorgon också, priceless!

/

Life is one big party when you're still young But who's gonna have your back when it's all done


Mitt flintiga jag imorse innan det vaknades prestenshopping och jobb. Mot förmodan tycker jag om det faktum att det krävs en tjock vindjacka för att inte förfrysa utomhus, det kommande halvåret känns inte lika ångestladdat som det brukar göra såhär års. Dock kanske mina positiva tankar beror på de dubbla lönerna som rullar in såhär lagom innan helgen hö-hö.