/

Uppenbarelse

Jag har i hela mitt liv haft svårt med mat. Då jag var liten bebis åt jag allt och mycket, men sedan slog det slint och jag i princip matstrejkade. Åt knappt potatis. Det har blivit bättre nu då jag "växt upp" men skulle fortfarande aldrig äta grytor, soppa, skaldjur etc. Det jag väl äter ska också vara upplagt på ett visst vis, maten får enligt mig inte blandas på tallriken. Och det får definitivt inte vara såsigt! 

Jag har aldrig reflekterat över varför jag har dessa "tvångstankar" eller "rädsla" till att äta för mig okänd mat. Men så sade en arbetskollega idag något som gav mig en uppenbarelse. Hon bad mig lukta på en bit lax för att se om den var färsk, varpå jag upplyste henne om att jag har otroligt dåligt luktsinne. Jag kan inte avgöra om något luktar gammalt, unket eller surt. "Kanske det är därför du inte tycker om särskilt mycket mat då, om du bara äter med ögonen och inte känner dofterna?" Baaabaam! Där sade hon något! 

Jag känner mig befriad, kan detta vara förklaringen till alla år av pinsamma "Nej tack, jag tycker inte om"? Nu behöver dessa två ting inte ha något samband, men det är högst troligt och jag känner mig ärligt lättad. Kan man prata med någon läkare eller liknande om detta? Eller kan man träna upp luktsinnet? Måste ge det ett försök! 


/

Shopping i GBG

Detta var vad jag köpte i Göteborg samt igår. Självklart måste nytt schampo och balsam inhandlas från LCC då möjlighet ges. Har använt dessa två flaskor konstant sedan i höstas, det har kommit att bli min signaturdoft. Var i behov av en ny sminkväska och passade då även på att köpa en större nessisär då jag i princip bor i en väska och ofta behöver ha med mig alla hygienartiklar. Fastnade för de fräscha färgerna på dessa! Skorna har jag letat länge då de påminner om mina balskor, med en betydligt lägre klack bara. Är egentligen ingen klacktjej, men tycker det är himla tjusigt att steppa runt i klackar och klänning så ska försöka bli bekväm i det under sommaren hade jag tänkt. Hur det går återstår att se... Oftast känns converse jobbiga, hur ska det då gå med klackar? Slutligen blev jag tre toppar rikare också. Gillar tydligen blått? Ha-ha. Höga halsar på tröjor är också en svaghet, det ser elegant ut enligt mig! /

Kärlekshelg i Göteborg

Då var helgen i Göteborg till ända, men det är galet vad bra vi har haft det! Nedan kommer en bildbomb som får beskriva helgen.
 
Efter en jobbdag mellan 7-17 stressade jag hem för att sedan skjutsas upp till Umeå där Anders bjöd på överpris-middag på flygplatsen. 

Planet blev försenat och tidspessimist som jag är blev jag såklart väldigt orolig att vi skulle missa vårt anslutningsflyg. Men allt gick bra och tack vare den där förskjutna halvtimmen fick vi bevittna en otrolig solnedgång.
 

Anders hade ringt hotellet, som i övrigt var sinnessjukt fint, och snackat till sig ett bättre rum åt oss med kingsize-bed och en otrolig utsikt över Liseberg. Han är bra han min kille!
 
Dagen därpå steg vi upp i god tid för att njuta av hotellfrukost och turista oss lite bland fina parker och vattendrag. 
På eftermiddagen köpte vi åkband till Liseberg och gick banans bland alla karuseller och berg och dal-banor. SATAN vad roligt det var! Helix åkte vi sju/åtta gånger bara för att vi inte kunde få nog.
 
Efter en lång dag med både turistande, shopping och Liseberg spenderade vi kvällen på hotellrummet med lite bubbel och snacks innan vi somnade och sov som små barn. Att man alltid sover så skönt på hotell?Fredagen blev en riktig shoppingdag med över sex timmar springandes i affärer. Dock tog vi både en och två pauser där vi bland annat åt lunch på Vapiano, helt klart den bästa pastan jag någonsin ätit!
 
Då kvällen närmade sig beslöt vi oss för att dra ut och göra stan. Sagt och gjort! Vi hamnade först på någon bar där liveband uppträdde och en fyllegubbe stod för underhållningen genom att bli arresterad. Senare mötte vi upp Matilda och Erik på Marks jobb och hängde där över ett glas vin innan barrundan fortsatte natten igenom. Otroligt lyckad kväll!
 
Helgens sista hotellfrukost bjöd på en fantastisk utsikt över ett fantastiskt Göteborg.
Efter utcheckningen turistade vi ytligare i det fina vädret, det spelades bland annat minigolf!
Småbakis som vi var lade vi oss i en park där vi faktiskt slummrade någon halvtimma till livemusik i bakgrunden då Göteborgsvarvet pågick bara en gata bort.
 
Det var en fantastisk stämning i staden med all musik, glada löpare och stöttande åskådare. Helt klart en bra sista dag i en bra stad!