/

Sista jobbehelgen

Som rubriken lyder, detta var min sista jobbhelg. Inte för resten av livet (I wish), men för ett tag framöver. Imorgon drar en tio veckors lång praktikperiod igång och tid för att jobba kommer inte riktigt att finnas om jag ska hinna tentaplugga samtidigt. Så sorgligt. Kommer sakna akuten. Hade iallafall en riktigt, riktigt bra jobbdag igår så det var ett bra avslut för den här gången. 

Övriga helgen har också varit riktigt, riktigt bra. Jag lever för helgerna. I torsdags hade vår bokcirkel sin första träff och ingen hade hunnit läsa ut boken ha-ha. Men vi lottade ändå ut vinflaskorna och pratade om en hel del annat. Så mysigt och lyxigt att få träffa så många vänner på en och samma kväll mitt i veckan. 

Detta var vad vi myste till under torsdagskvällen. Och som sagt, vi lottade ut vinflaskorna. Vi drack inte varsin ;-). 

Fredagkväll innebar date-night tillsammans med Jesper där vi direkt efter skola, jobb, träning och frisörbesök traskade till Sandic för räkfrossa. Alltså oh my. Så himla gott! Rekommeneras starkt till alla Uppsalabor! 

Kräks på min utväxt då jag ser denna bild. Usch! Men "min" frisör är uppbokad till april och jag vill verkligen inte gå till någon annan. Men jag börjar inse att jag nog tyvärr måste det. Detta är inte okej! 

Efter jobbet i lördags hann jag hem, duscha, tvätta håret, fixa håret och sminka mig på 45 minuter. Någon form av rekord! Vid 17:30 var det nämligen dags för helgens andra restaurangbesök (japp löningshelg hehe). Jag, Ebba och Sofia hade bokat bord på Pong. Otoligt att vi tre fick till att umgås så på tu man hand bara vi<3. Rekommenderar verkligen alla Uppsalabor att äta på Pong också. Kan ha varit den godaste sushin jag någonsin ätit. 

Efter middagen var det dags för kvällen andra anhalt. Förfest hos Max. Fyra personer ur det gänget har varit på utbyte under hösten så igår var det reunion och jisses vad roligt vi hade det! Dessa förfester är aldrig nådiga ha-ha. 

Denna bild får summera resten av kvällen. Ett stopp på Shotluckan och sedan massor massor massor av dans på norrlands. Även om jag tappat festsuget lite på slutet måste jag säga att jag älskar att vara ung. Livet är en fest och bäst är det på lördagkvällar på en nation i Uppsala tillsammans med vänner som får en att skratta non stop. 

Idag har jag inte gjort många knop. Största ansträningen var att cykla till gymmet för att möta upp Ebba och Therese för lite (ganska så mycket) oseriös bakisträning. Mest ville jag bara träffas och umgås lite, och det kan man ju göra på gymmet lika gärna som på ett fik. Då det inte alls gick bra med muscle up-träningen boostade jag egot med lite legless ropeclimbe L-sit-varianten. Eller vad det nu kallas. Det kan jag göra åtminstonde. 

 
/

Good vibes only

Jag känner mig löjligt positiv idag. Hela dagen startade bara bra med att jag vaknade utvilad, åt min älskade acaibowl till frukost och sedan kickstartade dagen med ett härligt gäng under ett roligt träningspass. Dessutom skiner solen och allt känns bara enkelt. Jag känner mig säker inför den muntliga tentan imorgon, jag är peppad på helgen och allt vad den innebär och dessutom peppad på praktik? Frågan är om det någonsin hänt tidigare? Att jag ska pendla till Bålsta nästa vecka (1,5 timma enkelväg) bekommer mig inte ens. Händerna upp för livet! 

Vad är då anledningarna till denna överdrivna entusiuasm? 

1. Vädret. Solen har varit generös med sin närvaro på slutet och som alla vet, skiner solen skiner jag. Dessutom är det faktiskt ljust ute ända till 17 på eftermiddagarna numera. Livsglädjen trappas upp i takt med att dagarna blir längre. 

2. Jag har skrivit på kontrakt för anställning som sjuksköterska. Hur sjukt är inte det? På min förstavalsavdelning dessutom (som om något annat skulle gälla med den aktuella sjuksköterskebristen, men ändå). Jag kommer från och med den fjärde juni arbeta som sjuksköterska på Hjärtintensivvårdsavdelningen här på akademiska sjukhuset. Helt galet och definitivt vatten över huvudet men jag är redo att plugga hårt, lära mig massor och sedan om cirka tjugo år då jag är specialist och hur cool som helst kunna säga att "jag startade min karriär på HIA" ;-). En vädligt duktig ambulanssjuksköterska som jag såg upp till mycket under min praktik på ambulansen sade att "det märks vilka sjuksköterskor som jobbat på HIA". Jag hoppas kunna bli en av dem. 

3. En suddig printscreen från imorse. Jag, Ebba och Therese hade i numera vanlig ordning planerat in morgonträning och väl på plats möts vi av både Fred, William och så Ludde som följde med Ebba. SOM vi försökt att få till ett pass alla vi, och så händer det bara utan att vi ens planerat det. Vi var bara en man kort, han dök dock också upp senare. Men ack så trevligt det var. Bra musik, ett roligt pass och starka, inspirerande vänner. Träningsglädjen var på topp. Vid sådana här tillfällen känner jag mig så tacksam att jag har hittat en sådan sund hobby. Att vi alla tillsammans väljer att göra detta för våra kroppar och själar och har roligt tillsammans under tiden. Jag skulle vilja påstå att vår morgon verkligen var friendship goals ;-)

 
/

Helgen i tre bilder

Söndag eftermiddag och jag sitter i soffan och samlar kraft för att ta mig an lägenheten. Söndagsstädet ni vet. Det har inte riktigt hunnits med i helgen då jag var iväg hela dagen i går och sedan har pluggat och tränat idag. Och såklart haft en lååång och lugn morgon. Som jag längtat efter att inte behöva ställa väckarklockan. Idag hände det! Och jag vaknade halv nio. Så besviken ha-ha. Hade siktat på att sova till tio, minst. Men jag somnade tidigt igår så var rätt utvilad ändå. Helgen då: 

Gårdagen startade tidigt för att möta upp ett gäng pigga människor och köra atletserien. För er som inte är bekanta med det begreppet är det en individuell tävling som gymmet anordnar där det släpps nya workouts varje månad som man får tävla i. Både individuella samt i team där man kör två och två. Jag är med i båda och igår var det dags för team-varianten som jag kör tillsammans med Ebba. Det gick faktiskt riktigt bra för oss måste jag säga, även om jag inte är helt nöjd med min snatch-insats. Workouten var "Cindy" vilket betyder 5 pullups, 10 pushups och 15 airsquats, så många varv man hinner på 20 minuter. Den ena vilar medan den andra kör och man får dela på repetitionerna hur man vill. Vi hann 24 varv + 5 reps vilket jag som sagt är rätt nöjd med! 

Att köra atletserien tog hela förmiddagen då vi också dömde ett annat lag, så därefter bar det direkt iväg till jobbet. Såhär glad var jag innan jag började och då jag kom hem, cirka tio timmar senare, grät jag för första gången efter ett arbetspass. Det var en tung dag mentalt, men förhoppningsvis blev jag lite starkare och lite klokare som person.

Idag efter att ha pluggat lite läkemedelsräkning begav jag mig ut i snöstormen och mot gymmet. Det blev lite ofokuserad träning men det är alltid roligt att få röra på sig. Och testa nya grejer som ser coola ut på bild ha-ha. Typ som ovan. Och ja, min armbåde gick typ av.