/

Mitt nyår, två veckor senare

God morgon! Tisdagen den nittonde januari tjugohundratjugoett. Ingen dag som jag misstänker kommer gå till världshistorien direkt, men det kan vara en trevlig dag ändå. Min andra tenta på specialistutbildningen med inriktning mot akutsjukvård är skriven och därmed är första kursen avklarad. Det var först efter tentan som jag kände att nyåret kunde starta. Tiden mellan det faktiska nyåret och fram till tentan var bara en stor stress. Jag kan knappt urskilja dagarna såhär i efterhand. Efter tentan fick jag fyra helt lediga dagar utan varken jobb eller plugg. Jag sov tills jag vaknade och dagarna bestod av max en inbokad aktivitet. Gud så behövligt det var. Jag hann landa och hitta tillbaka till livsglädjen. Det har varit en påfrestande höst på många vis, vilket jag misstänker att det varit för alla. Därför är jag så himla tacksam för snön, ljuset och den kommande våren. Känner mig faktiskt lite pirrig inför allt. Tog dessutom första dosen av covid-19 vaccinet igår. Nu. Nu vänder det! 
(null)
En kvällspromenad efter att första snön hade lagt sig över Uppsala. 
(null)
Och en paus i tentaplugget för att fånga lite solljus och D-vitamin. (Så stressigt kan jag inte ha haft det med andra ord, hehe). 
(null)
(null)
Jag har sagt det förut - men jag är så lyckligt lottad över att bo så nära en gård. Den är underbar att besöka, alla årstider. 
(null)
Har haft denna lilla tjejen och hennes mamma på fikabesök. 
(null)
Har promenerat en hel del på slutet. Väldigt skönt. Man hinner uppskatta allt lite mer än på en cykel. 
(null)
Hängt med denna donna! 
(null)
Och använt solbrillorna! Tänk att en sådan liten vardaglig sak kan innebära så mycket glädje. 
(null)
I lördags var vi ett gäng från gymmet som åkte och grillade och njöt av en riktig vinterdag. 
(null)
Wiks slott har ett trevligt område! 
(null)
Och i helgen besökte jag ikea och handlade för lite mer än vad jag tänkt. Men se så fräscht det blev i lägenheten med nya kuddar och gardiner! Måste uppenbarligen fålla upp gardinerna he-he. Nu ska jag ta tag i projketet att sätta upp tavlor ovanför soffan. 
(null)
Och så vaccieringen igår! Ett historiskt ögonblick! Det kändes lite högtidligt när vi stod där och väntade på att få komma in och ta emot vaccinet. 
(null)
Försöker kompensera för allt julgodis och allt julfika som förtärts den senaste en och en halv månaden he-he. Gröna smoothies har blivit en ny favorit. Förutom att det faktiskt är nyttigt så känner man sig väldigt nyttig när man häller upp ett glas. En trevlig känsla!