/

Akutsjukvård

Jag hade tänkt lägga upp lite bilder från julafton och juldagen men detta inlägg kommer handla om något helt annat. Jag kan inte bärga mig utan måste få skriva av mig lite glädje och eufori he-he. Ett av mina hundra mål som jag skrev i somras var att nästa sommar, den kommande, jobba på akuten. Förrförra veckan fick jag höra av en klasskompis att de sökte personal, och ja, ni kan ju tänka er att jag var inte sen med att söka. Det känns som om det enda jag gjort på slutet är att söka timmis-tjänster ha-ha. Dock har jag blivit tipsad av erfarna sjuksköterskor att pröva på så mycket som möjligt för att dels få en bred kompetens men också för att få en uppfattning om vad jag vill arbeta sedan. 

Hur som helst - bara några dagar efter att jag hört av min kompis att akuten sökte personal inför sommaren befann jag mig på plats för intervju. Intervjun gick, uppenbarligen, väldigt bra eftersom avdelningschefen idag ringde och sade att jag var varmt välkommen att jobba hos dem i sommar! Även extra nu i vår om jag vill. Jag kan knappt förstå att jag kommer få vara en del av akademiska sjukhusets akutmottagning. Klarar jag verkligen av det? Då det är min första sommar där kommer jag att vara på medicin- och kirurgisektionen då ortopedi och trauma-delen kräver mer erfarenhet. Tack och lov att jag ska ha fem veckors kirurgi-praktik nu nästa termin så jag får bli lite varm i kläderna! Men detta ska bli såå himla spännande och jag är så stolt att jag fått jobbet. Jag gillar fart och fläkt och att kunna få vara en av de första att ta hand om oroliga och rädda patienter känns verkligen givande. Det ska bli ett äventyr att få lära mig om akutvård och jag kan inte se någon bättre plats att få lära mig om detta på. Nu vill jag helst att det ska bli juni redan imorgon :-)! 
Jesper på min framtida arbetsplats! I somras var vi där i lite mer än sex timmar mitt i natten. Jag minns hur gärna jag ville gå ut och fråga om det fanns något jag kunde hjälpa till med för att underlätta för den stressade personalen ha-ha. Snart kommer jag kunna göra det. 
/

Hemma i Ö-vik

Äntligen har jag landat i soffan med en Bingolott i handen och familjen intill mig i soffan. Det har varit en hektisk vecka minst sagt med tenta, seminarium, förflyttningsteknik, kompishäng, packning, arbetsintervju, julshopping, hemresa, nytt tentaplugg och så vill jag ju väldigt gärna hinna med träningen också. Men det är fantastiskt att vara hemma igen och hemresan tillsammans med Linnea gick i ett nafs. Så himla trevligt att bila med en kompis! En kompisdejt på cirka 5 timmar är inte alltid man får till! På tal om kompisar fick jag träffa mina absoluta bästisar igår och skratta över flera glas vin medan vi firade att Amanda fyllt 21. Finaste och klokaste tjejerna. Är så stolt över er och allt ni lyckas åtstadkomma <3. Känns väldigt tryggt att ha både en sjukgymnast, läkare och jurist nära till hands ;-). 
/

Bästa måndag

Woho. Två tentor på tre dagar och nu tar jag jullov. Åtminstone för ett par timmar he-he. Det är ett seminarium kvar innan jag får åka hem och väl hemma väntar plugg inför den största tentan av dem alla denna termin - sluttentan. Men just nu ligger det långt borta tankemässigt. Istället ska jag in till stan för att äta lunch med en saknad vän efter att ha avverkat en timma på löpbandet. Det var inte igår jag körde ett "distanspass". Men då endorfinerna sprudlar efter en lyckad tenta gör det inget att springa kilometer på kilometer på ett annars rätt tråkigt löpband. Då sker allt mekaniskt medan jag i huvudet går igenom allt kul som ligger och väntar runt hörnet. Idag är jag riktigt lycklig!