/

I stadens vilda nattrafik, ja där trivs jag allra bäst

Lånade bilden av Johanna. Så himla bra kväll, så himla bra liv. Igår hängde vi på Ottelandet och idag Nyänget. Vattnet är knappt svalkande och solen bränner fast glädjen i kropp och själ. Ni som vill anta en utmaning kan ju försöka rubba mitt humör till det sämre, för just nu är det nog näst intill omöjligt. 

/

Rome part 3

Ligger i hotellsängen med väskan färdigpackad och känner mig mer redo än någonsin att åka hem. Rom har för mig varit en underbar upplevelse och jag rekommenderar alla att åka hit då jag tror staden har något att erbjuda alla sorters människor. Dock är jag efter fem dagar med endast föräldrarna som sällskap galet ostimulerad. Att jag är rastlöst som person är inget nytt, jag känner den sidan hos mig själv väl. Den har dock inte gjort sig påmind på ett tag då jag praktiskt taget levt i väskor de senaste veckorna och därmed inte känt det där gnagandet som annars brukar infinna sig då vardagen blir för långsam. Men nu är det här igen. Benen skakar som durasellkaniner och lättretligheten är pinsam. Min kropp är redo för nya äventyr haha. En sista bildbomb från denna fantastiska stad, som utan tvekan ska upplevas igen, fast med sällskap i min egna ålder den gången hehe ;-). 
Och så en selfie som visar hur glad jag faktiskt varit den här resan, det blev lite klagan i texten ovan känner jag he-he. 
/

Imponerande - Rome part 2

Vad är mest häpnadsväckande, att en handvävd väggmatta på 1000 år består av ELVA TUSEN olika trådfärger, att en dörr gjord på 300-talet fortfarande fungerar eller att man 72-80 e.kr byggde en arena som intog 75 000 pers och än idag står kvar? 
Vävnaden jag talade om med elva tusen olika trådfärger! Dock endast ett hörn av den. Se på skuggorna, tygerna och ansiktena - vem klarar ens av att väva så? Otroligt fascinerande och beundransvärt! Ett tak inne i Vatikanstaten. 120 meter lång dekoration, bara sådär!


Dörren som tillverkades 307 och än idag är fullt fungerande utan reparation!Om värme kunde förmedlas via bilder... Dock prisar jag solguden Apollon likt de gjorde på antiken då solen bättrar på den annars försvinnande brännan hehe.

Ifrån kupolen i St. Peterskyrkan! Ganska imponerande byggnad det också! Överallt målningar, mosaik, skulpturer och möbler som tar andan ifrån en. Mest imponerande var dock storleken på kyrkan och stämningen det medförde!
Detta är målat på platt tak. Det vill säga inga skulpturer eller graveringar, endast galet duktiga konstnärer som vet hur man framkallar skuggor!

Alla dessa byggnader, monument, skulpturer och konstverk skapades för att hedra Gudar, stora män eller politiken. Men jag vill hedra de små, bortglömda människorna som faktiskt utförde arbetet. Stod och målade tak i nio år, bar stenblock tills ryggarna knäcktes eller vävde mattor med oräkneliga trådar att hålla reda på. De är så mycket mer minnesvärda än personerna monumenten restes i ära för.