/

Atletserien mars

Idag möttes jag och Ebba upp tydligen alldeles för tidigt för att köra atletserien Mars. Vi var de enda tappra själarna på gymmet förutom några barn på Strong Kids och deras föräldrar. Detta brukar vanligtvis vara drömmen men just idag innebar det ett problem. Vi hade ingen som kunde döma oss. Efter att ha övervägt både det ena och det andra alterantivet hittade vi tillslut gymmets ägare som snällt ställde upp och dömde våra repetitioner. 

Atletserien Mars går ut på att man tillsammans i laget ska ta sig igenom Diane (21-51-9 av marklyft 70kg + handstand pushups) och Pernilla (21-15-9 av snatches 30kg och toes to bar) på kortast möjliga tid. En person gör en workout, medan den andra vilar. Då första personen är klar byter man med en klapp och den andra hoppar på den andra workouten. Konceptet går ut på att man gör 21 marklyft, 21 handstans pushups, 15 marklyft, 15 handstand pushups osv. Samma sak gäller de andra två övningarna. Det är mycket jobbiagre än vad det låter och ni skulle bli förvånade över hur lång tid det tar att räkna till 21 under tiden man gör snatches ha-ha. Men nu är det gjort och roligt var det. Det är alltid roligt att svettas under lite press även om man måste nervöskissa både en och två gånger innan man sätter igång. 

Därefter körde jag den indivudella atletserien också vilket denna månad innebär "Harres test". En liten hinderbana man ska utföra på så kort tid som möjligt. Otroligt roligt. Det kändes som om jag var nio år och hade gympa på Ängetskolan igen. 

Efter att vi svettates belöande vi oss själva med dessa kakor som jag bakade igår. Solklara favoriter då det kommer till efterätter. Rimligt att ha picknick på golvet på ett gym också ha-ha. Där var det tur att det var folktomt. 
Och självklart måste man stretcha lite efter att ha tagit ut sig ordentligt.