/

SEMESTER

Nu hörrni! Nu har den här tjejen semester. Och det var verkligen på tiden. Jag har varit så otroligt less och omotiverad till att jobba. Usch. Det har varit en lång vinter och vår. I skrivande stund sitter jag på tåget hem till Övik för att bara vara. Umgås med familj och vänner. Min kollega sa inatt lite skämtsamt att när han går på semester på söndag ska han vara full i fyra veckor. Åtminstonde lite salongsberusad en stund varje dag. Jag kände att det är nog inte en sådan dum idé. Där förstår ni hur vi mår he-he. Jävla Corona och jävla vårdplatsbrits. 
(null)
I tisdags var det fullständigt kaos när vi klev på men alla jobbade på så otroligt bra. Både på läkarsidan och även vår personal. Jag blir gång på gång imponerand av mina kollegor, hur snabba vi alla är på att agera och handlägga situationer och lösa problem oavsett tid på dygnet. Och när samarbetet fungerar mellan akuten-röntgen-avdelningar. Då är det kul att jobba. Och då kan det hända att vi nollar på akuten, vilket skedde i tisdags. Jag kunde lägga mig på en brits en halvtimma och mysprata med kollegorna. Det har aldrig hänt. 
(null)
Jag och en gammal klasskompis och numera kollega smet iväg medan det var tomt och såg solen gå upp över Uppsala från 85-huset. Det handlar om de små stunderna i livet. 
(null)
Om tisdagskvällen var kaos var det en krigszon igårkväll. Och det bara fortsatte hela natten. När jag stod i läkemedelsrummet och drog upp antibiotika för femhundraelfte gången till en patient som sauterade sig omkring åttio procent på 12 liter syrgas brände det bakom ögonen. Jag var så trött. Både mentalt och fysiskt efter femte passet och tredje natten i rad. Men patienten blev bättre och även mitt mående ha-ha. 
(null)
Nu firar jag semester! Woho!