/

Sol, hud, bubbel, tårar och personbästa

Godkväll tisdag! Hur mår ni? Jag tycker att livet bara blir bättre och bättre. Jag vaknar på bra humör nu för tiden, känner mig redo för nya dagar och nya äventyr. Det är inte som i vintras då jag släpade mig upp efter 09 och ändå var dödstrött, omotiverad och less på allt innan dagen ens startat och givit mig en möjlighet att visa sig bli bra. Jag kanske upplevde min första vinterdepression, i liten skala? Hur som helst ser livet ljusare ut nu för tiden. Jag som fortfarande inte skaffat mörkläggningsgardiner trots morgonsol i lägenheten vaknar varje dag vid 06 av att solen skiner på mig. Lite jobbigt med störd sömn men också väldigt härligt måste jag säga. En reflektion gällande det: visst är det alltid soligt tidigt på mornarna? Jag tycker det. Sedan kan det börja mulna på där vid 08, men innan 06 skiner alltid solen. Det är väl gudarnas sätt att ge alla möjligheten att starta dagen fint. Belöna de morgonpigga, kanske? Inte för att det är något fel med att sova ut. Snarare tvärt om. När jag skulle gå igenom kamerarullen och kolla vilka bilder jag tagit sedan sist jag uppdaterade här insåg jag att det var en hel del. Tjugonio bilder för att vara exakt. Here we go. 
(null)
Jag har hunnit med mitt livs andra försovning. Jag var helt inställd på att jobba kväll men hade tydligen bytt till dagspass. Oups. Men till mitt försvar har det varit ett väldigt pusslande med mitt schema de kommande veckorna för att få till intro i receptionen (ni skulle bli förvånade över hur mycket pengar och klick och grejer det innebär för att skriva in folk på akuten. Och om man är utvandrad/på resa/med EU-kort, utan EU-kort, iodentifierad.... gud det finns hundra möjligheter att skrivas in på och jag försöker lära mig alla) och ATSS-kurs med plugg. På tal om det: res för banne mig ALDRIG utan ert EU-kort eller försäkring. Det kan bli dyrt om ni måste söka sjukvård. Och man tänker ju att "äh det händer aldrig mig". Men tro mig, ingen planerar någonsin att bli sjuk. 
(null)
Jag har tränat ute i solen och njutit mer än vad jag ser ut att göra på den här bilden he-he. Men det är verkligen dags att ta tag i löpningen igen. 
(null)
Detta är ca 06:30 en fredagmorgon, ser ni? SOL! 
(null)
Jag har åkt tåg för första gången på väldigt länge. 
(null)
Och inspirerats av ett soligt Stockholm. 
(null)
Tänk vad lite miljöombyte gör för själen. 
(null)
Och tänk vad en vinlunch i solen med drink till efterätt tillsammans med bästis gör för själen! 
(null)
Vi människor blomstrar ikapp med vårblommorna såhär års. Alla är glada, livliga och hungriga på allt och det är lika fint att se varje år. 
(null)
Jag behöver inte så mycket mer än det här, ett glas bubbel på en solig balkong tillsammans med Lovisa. Då är livet bra. 
(null)
Jag försökte vara effektiv på tåget genom att läsa studier inför några seminarier. Jag vill ju gärna vara en person som kan slänga ur mig "jag läste i en studie att...". Dock är jag inget fan av att läsa artiklar. Dålig kombo. Dock har jag vidgat mina perspektiv och introducerats till så många nya tankesätt under denna kurs. Det är ett privilegium att få studera och lära sig. Utveckling är en form av lycka. 
(null)
Jag har slagit på stort när det kommer till söndagsmiddag. 
(null)
Och jag har struntat i träningen för att istället lägga mig på en filt i solen och somna med en podd i öronen. Åh. Du älskade D-vitamin. Jag vet att det är fult att sola och farligt på så många vis men jag kan inte hjälpa det, jag älskar känslan av att solens varma strålar bränner på huden och i ansiktet. Men jag närmar mig 26 år fyllda och börjar inse att huden kommer inte vara slät hela livet. Så numera är det alltid SPF 50 i ansiktet om jag ska vara ute. 
(null)
På tal om hud... Jag fortsätter att kämpa för att uppnå någon form av porslinshy. Vet inte om det är målet egentligen, sanningen är den att jag tycker att det är mysigt att pyssla om mig själv. Det är mysigt att så i badrummet och smörja in ansiktet, noppa ögonbrynen, måla tånaglarna trots att det är vinter och köra tandtråd och hoppas på vita och friska tänder livet ut. Det är något jag gör för mig själv, en mysig stund. 
(null)
Jag har börjat ta spegelselfies i hissen igen = jag har börjat bry mig om mitt appearence igen. Det är inte längre dunjacka med huvan uppdragen och de varmaste vinterkängorna. Dock har jag hårband för att skydda öronen nästan året runt. Har så himla känsliga öron. 
(null)
Jag har tränat i solen, om än inomhus. 
(null)
Och en killkompis på gymmet sade att jag såg pigg ut, för att vara exakt sa han "du har sådant glow!". Det kan ha varit årets finaste komplimang. Visst, jag lägger som sagt mycket tid på hudvårdsrutinen men jag vill tro att det är för att jag mår bättre nu. Jag stressar mindre än vad jag gjort i vinter och känner mig gladare. Det syns kanske =). 
(null)
I will never not immortalize the sun. 
(null)
Vi har lyxat under helgjobb och beställt sushi. 
(null)
Och vi har insett att det är numera ljust ute när vi går hem efter kvällspass vid 21. Och ja, det är lika underbart varje år. 
(null)
Jag har fått skjuts till jobbet och hunnit ta selfies 06:30. 
(null)
Usch. Jag hade en patient med ALS som sökte för andningsbesvär (ej covid). ALS är en sjukdom där musklerna förtvinar och därmed kvävs man långsamt till döds allt eftersom att även andningsmuskulaturen förtvinar. Han fick all behandling vi kunde ge honom men var ändå för utmattad för att orka prata. Jag gav honom en liten whiteboard för att han skulle kunna uttrycka sig och han skrev ett ord. Panik. Fyfan. Jag hade inte hjärta att lämna hans sida för än han skulle upp till IVA och efter att vi flyttat över honom till hans nya, ordentliga, sjukhussäng efter timmar på akuten lyfte han sin smala, sjuka lilla arm och strök mig över kinden. Det var nog en av de finaste stunderna i min karriär. Det var verkligen ett kvitto på att jag faktiskt hjälpt honom. Han orkade inte säga tack men han tackade mig ändå, tusen gånger starkare än med ord. Åh. Då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Att jobba inom vården är så otroligt påfrestande på så många sätt men när man lyckas nå ut och faktiskt göra skillad är det värt alla stunder av slit och stress. Då påminns man om varför man valde yrket. Hur klyschigt det än må låta. 
(null)
Andra fördelar med mitt jobb: alla fantastiska kollegor<3. 
(null)
Vårjeansen har används både en och två gånger! Dock behåller jag vinterjackan ett tag till. Jag är för bekväm för att orka frysa. 
(null)
Vi var några från gymmet som hade middag igår och firade att Magnus fyllde år. Alex hade lagat halstrad tonfisk och det var tamigfan det godaste jag ätit i år. Hatten av! 
(null)
Ungefär så trevlig som en måndag mitt i livet kan bli! 
(null)
Vi spelade Exploding Kittens och för er som inte spelat det: testa! Otroligt roligt spel. Och för er som har spelat kan ni ju gissa hur denna omgång slutade ;-)
(null)
Jag har försökt få lite plugg gjort även om jag längtar väldigt mycket efter sommarlov just nu. 
(null)
Jag verkar inte ha nått min platå ännu efter mitt pers-flow som startade i januari. Än tar jag nya personbästa och det är verkligen en härlig känsla att känna sig stark. Det är känslan av att sätta ett pers som gör att man fortsätter att orka slita och svettas dag ut och dag in. Idag tog jag 50 kilo i powersnatch och jag är så himla nöjd!! 
(null)
Det firades med lite fika på en uteservering som övergick i ett glas bubbel. Skiner solen är det nästan ett måste. Det lär bli en blöt sommar om den inställningen håller i sig he-he.