/

En vecka i gränslandet mellan semester och jobb

Godmorgon från en nattjobbande sjuksköterska. Klockan är strax två på eftermiddagen denna löningstisdag i augusti och jag har precis ätit frukost. Jag börjar sakta hitta tillbaka till ett liv med några slags rutiner efter att ha levt loppan sedan i slutet på maj. Det har varit en otroligt bra sommar på alla sätt och vis och jag har verkligen njutit av varenda sekund av friheten och ansvarslösheten. Men den lite svalare luften lockar fram längtan efter kvällar i soffan med tända ljus och varma koppar te. Jag längtar efter att sitta på ett café och plugga till regnet utanför. Jag längtar efter att inviga den nya höstkappan jag tänkt köpa och jag längtar efter att byta ut prosecco-picknickar i parken till rödvinsspelkvällar i soffan. Det ska bli fint med höst. Jag älskar när man nästan kan ta på förväxlingen i årstider. 
(null)
Påväg till mitt första arbetspass efter semestern. Glad och peppad eftersom vi var världens gäng som skulle jobba. 
(null)
Matchade Nocco med jobboutfiten och var mer än redo att ta mig an en måndagsnatt på akuten. 
(null)
Det var mot förmodan en lugn natt och vi kunde sitta ute i den tropiska värmen och fika trots att klockan var långt efter midnatt. Jag hade med mig jordgubbar och vi satt och skrattade tills tårarna rann där mitt i natten. Det är detta som gör mitt jobb så otroligt bra. Vissa stunder kan stressen vara så påtaglig att det bränner bakom ögonlocken för att du inte vet hur du ska mäkta med allt. Andra stunder kan vi sitta i fyrtiofem minuter och umgås och få betalt för det. Ibland är det på liv och död när man står och gör kompressioner på en person med hjärtstopp och ibland tvättar man rent ett skrapsår. Högt och lågt. Ingen dag är den andra lik. Och allt får jag dela med dessa fantastiska människor<3. 
(null)
När vi nollar på akuten brukar detta gamla frågesportspel från typ åttiotalet komma fram. Jag gillade den gröna frågan. 
(null)
Hade saknat sjukhuskorridorerna. 
(null)
Vi åkte lite sparkcykel. Vissa nätter är så galet långa ha-ha. Det kan kännas som en hel vecka. 
(null)
Flirtade med avdelningar om vårdplatser. 
(null)
Onsdag innebar finbesök och finmiddag! 
(null)
Älskade, älskade vänner<3. Är så tacksam att vi fick en sådan fin kväll helt spontant<3. 
(null)
Har även börjat hitta tillbaka till någon slags kontinuitet i träningen vilket känns skönt. 
(null)
I fredags åkte vi ut till Matildas stuga för att spendera sista sommarlovshelgen där. Det blev en riktigt somrig helg. Vi klippte gräs, duschade i utomhusdusch, badade, spelade kubb, drack vin, grillade till frukost, lunch och middag, hängde i solen och bara njöt av varnadras sällskap. 
(null)
Kvällsbad i augusti måste vara top tip saker man kan göra i livet. När kvällarna är ljumma och vattnet uppvärmt efter en hel sommar med sol och värme. Åh. 
(null)
Vi tog med oss en flaska (okej två) bubbel till stranden och satt och bara njöt en timma. 
(null)
Därefter lyckades vi - otroligt nog - styra ihop en ganska bra kräftskiva trots att det var alldels för många kockar i grytan och lite för mycket alkohol i blodet ha-ha. 
(null)
Alltså fina fina människor!!!! Tänk att jobbet gett mig er <3. 
(null)
Det sjöngs en hel del snapsvisor. 
(null)
Det började skymma och vi tände ljus. 
(null)
I mitt esse. 
(null)
Kvällsljuset var magiskt. 
(null)
En fin kväll att spara i minnet. 
(null)
Det spelades som sagt även kubb. 
(null)
Och när jag kom hem på söndagen kunde jag skörda en hel näve smultron. Det är otroligt hur mycket smultron jag fått i år. 
(null)
Skördade även lite morötter. Inte helt lyckade men de var väldigt, väldigt goda! 
(null)
Sedan kom hösten över en natt och på gårdagens utflykt behövde jag en vindjacka! 
(null)
(null)
(null)
Vi var alla på strålande humör och Juno tog ett par ordentliga steg. Både jag och Julia blev helt till oss. Lilla, stora tjej<3. 
(null)
Sedan var det dags för nattjobb igen. Jag har en natt kvar nu sedan dröjer det ett par veckor till nästa gång. Nästa vecka går jag som sagt ner på femtio procent också. Jag kan inte förstå att jag ska läsa till specialist! När blev jag så stor??