/

Våren 2021

Okej. Senast jag skrev något här var för nästan en månad sedan. Jag vill inte tappa uppdaterandet här då det för mig blir ett förevigande av mitt liv. Jag älskar att gå tillbaka i arkivet och läsa om mina tankar och min vardag tidigare år. Jag har gjort detta så länge! Well. Jag försökte samla ihop de "viktigaste" bilderna från den senaste månaden och det blev fyrtiofyra stycken he-he. Livet har hänt. Jag känner mig lugn i själen, lycklig, hungrig på livet och försöker njuta av allt. Precis som alltid. Just idag njuter jag av en dag utan större planer, en lugn förmiddag i soffan och att jag har flera dagar framför mig utan större måsten eller krav. Jag har hoppat in i min sommarmentalitet. 
(null)
Det har varit en del varma dagar även om maj över lag varit ganska kall i år. De varma dagarna har fångats genom bland annat lek i lekparker. 
(null)
Över Valborg åkte jag hem till Övik för att stilla min extrema hemlängtan och detta med framgång. Jag fick precis vad jag ville; en dag i skogen med sol, grillad lunch och närvaro. 
(null)
Än var det snö var då. 
(null)
Lugnet. Solen. Dofterna! 
(null)
Vera gillade också min nya leksak, den portabla hängmattan. 
(null)
Vi åkte ut till Skeppsmalen och bevittnade solnedgången. Åh så fint! 
(null)
Att vara hemma innebär alltid minst ett besök på Fjällräven outlet och det innebär tyvärr alltid spenderandet av mer pengar än vad jag planerat. Det har varit en dyr månad ha-ha. Men jag såg denna tjocktröja och såg sommarkvällar i båtar framför mig, kanske grillkvällar där sommarklänningen blir lite för kall. Semestermornar där frukost ska förtäras utomhus och den svala augustimorgonen som kräver lite tjockare lager innan solen ställt sig tillrätta högt på himlen. Ja, ni hör ju. Jag behövde den här tjocktröjan. 
(null)
Jag har tränat hårt och varit nöjd med min prestation. 
(null)
Det har såklart förekommit en och annan bubbelkväll med mina kollegor he-he. 
(null)
Våren har anlänt till Uppsala. 
(null)
Det är något magiskt med att kliva av efter en natt och gå ut och mötas av en sådan här morgon. 
(null)
Det har spelats basket på gymmet i kvällssolen. Åh!! Sommar på Vanheim! 
(null)
Jag har varit med och räddat liv. Flera stycken faktiskt. 
(null)
Sedan har jag övat i att rädda liv, här genom att öva prehospital vård. Vilket är så jävla coolt. Man kan säga att blåljuspersonal är hjältar, men det är inte för än man får testa på deras jobb som man förstår hur otroligt coola de faktiskt är. Om ens då. Jag tror det måste upplevas och utföras. Storslagna människor! 
(null)
Jag har åkt nattåg eller liggvagn för första gången i mitt liv och sov som en prinsessa. Det är ju svårt att inte må bra och somna tryggt när denna vy passeras. 
(null)
Hemma i Övik njöt jag av vattnet. 
(null)
Och köpte min första bil!!! Tog en sådan här töntig bild och skämdes sedan lite över mig själv ha-ha. Men jag är så otroligt lycklig! För mig innebär min bil frihet. Möjligheter. Äventyr. Jag ska packa in mig själv och alla vänner och handdukar, picknick-korgar, löparskorna, badkläderna och portabla högtalare och LEVA hela sommaren. Varje ledig dag. 
(null)
En bil kan ta en till platser. Bland annat till Bosjön utanför Tärnaby där vi badade i isvak en torsdagseftermiddag i maj. 
(null)
Jag kände att jag levde. 
(null)
Det gjorde jag även när vi två dagar i rad skidade uppför fjällen i klibbsnö utan spår. 
(null)
Fantastiska dagar! Det har varit en dröm för mig att besöka fjällen i maj, för att få njuta av vintern utan att frysa. Hade hoppats på klarblå himmel och skidor i sport-bh, men livet blir ju sällan precis som man tänkt sig. Det blev dock fantastiskt bra ändå. 
(null)
Dansade lite innan middagen i min nya jacka som jag också köpte där på Fjällräven outlet. SÅ nöjd! 
(null)
Kolla myset!! 
(null)
En magisk kväll. 
(null)
Här var klockan säkert halv åtta på kvällen. 
(null)
Dag nummer två bjöd på lite mer fjällväder och regn precis när vi skulle äta lunch längst upp på fjället, men det var mysigt ändå. 
(null)
Hur sportiga ser vi inte ut? Och det är sjukt att vi faktiskt blev solbrända trots att det var mulet. 
(null)
På kvällarna sprack vädret upp och solen kikade fram. 
(null)
Fjällen är så vackra. 
(null)
Hem till Uppsala igen och här var det sommar. Allt var grönt och det doftade sommarregn. Det kanske inte är någon hemlighet att jag älskar årstider och dess växlingar. 
(null)
Kolla på grönskan!!! Liv! I allt vi ser. 
(null)
Det har varit ljumma vårkvällar där stretchen kan utföras utomhus efter träningspassen. 
(null)
Veckan har till stor del spenderats på KTC och det är en imponerande byggnad. Väldigt arty och ståtlig i all sin modernhet. 
(null)
Fler sommarkvällar på Vanheim med dörrarna öppna och solstrålar som letar sig in och påminner oss om att dagen har mer att erbjuda även fast klockan passerat 19.
(null)
Jag har tagit personbästa både en och två gånger. Här tog jag 65 kilo i squatclean. Det är så otroligt belönande att träna och bli starkare. En hobby jag vil fortsätta med hela livet. 
(null)
Jag har i veckan gått ATSS vilket varit en av de roliagste kurser jag läst. Jag har alltid föredragit internmedicin men traumavård is growing on me. Men å andra sidan är allt kul när man får lära sig mer om ämnet. Kunskap är kul. 
(null)
Hur vi friade att vi klarat kursen: med mellis a la -07 (för vissa, för mig är detta ett ganska vanligt scenario, minus oboyen). Men att komma hem vid tre på eftermiddagen, käka mackor, dricka ett glas kall, stark oboy och sedan somna i soffan någon timma -herregud vad trevligt det är. Det är geniun lycka. Speciellt med en fin vän i andra hörnet av soffan. Det är så tryggt att sova skavfötters med någon. Det är barndom. 
(null)
Efter vår disconap slängde vi på oss smink, lyssnade på partymusik, drack lite bubbel och begav oss sedan till Frida för att fira att hon berikat vår jord under tjugofyra år. 
(null)
Vi hade en sådan otroligt trevlig kväll. Älskade, älskade kollegor och vänner<3. 
(null)
Lördag, sol, värme och ledighet! Jag tog på mig mina sommarjeans och endast en kavaj som jacka när jag begav mig ner på stan för en långlunch med Lala. Och för att ta ner mig själv på jorden: i väskan hade jag en regnjacka + paraply pga man vet aldrig med svensk sommar. Den föreberedde överlever ;-)
(null)
(null)
Jag ler som en dåre varje gång jag cyklar genom denna allé. Men görnskan är så vacker!! Jag vill fota varje gång. Föreviga. Minnas. Njuta. Jag har alltid varit nostagisk men efter ett år av vad som inneburit begränsningar av hur vi vill och får leva våra liv tycker jag att det blir ännu mer påtagligt av hur skört allt är. Livet kan tas ifrån oss, på flera sätt. Vi kan bli sjuka, vi kan dö. Våra förutsättningar till vad vi kallar livet kan ändras över en natt. Jag låter som en predikande präst men jag behöver njuta av allt, hela tiden. Jag vet faktiskt inte hur många vårar jag kommer att få uppleva. Och må det bli flera dussin till!!! 
(null)
En lördagskväll att minnas<3. Så mycket fina samtal och skratt.