/

Akutsjukvård

Jag hade tänkt lägga upp lite bilder från julafton och juldagen men detta inlägg kommer handla om något helt annat. Jag kan inte bärga mig utan måste få skriva av mig lite glädje och eufori he-he. Ett av mina hundra mål som jag skrev i somras var att nästa sommar, den kommande, jobba på akuten. Förrförra veckan fick jag höra av en klasskompis att de sökte personal, och ja, ni kan ju tänka er att jag var inte sen med att söka. Det känns som om det enda jag gjort på slutet är att söka timmis-tjänster ha-ha. Dock har jag blivit tipsad av erfarna sjuksköterskor att pröva på så mycket som möjligt för att dels få en bred kompetens men också för att få en uppfattning om vad jag vill arbeta sedan. 

Hur som helst - bara några dagar efter att jag hört av min kompis att akuten sökte personal inför sommaren befann jag mig på plats för intervju. Intervjun gick, uppenbarligen, väldigt bra eftersom avdelningschefen idag ringde och sade att jag var varmt välkommen att jobba hos dem i sommar! Även extra nu i vår om jag vill. Jag kan knappt förstå att jag kommer få vara en del av akademiska sjukhusets akutmottagning. Klarar jag verkligen av det? Då det är min första sommar där kommer jag att vara på medicin- och kirurgisektionen då ortopedi och trauma-delen kräver mer erfarenhet. Tack och lov att jag ska ha fem veckors kirurgi-praktik nu nästa termin så jag får bli lite varm i kläderna! Men detta ska bli såå himla spännande och jag är så stolt att jag fått jobbet. Jag gillar fart och fläkt och att kunna få vara en av de första att ta hand om oroliga och rädda patienter känns verkligen givande. Det ska bli ett äventyr att få lära mig om akutvård och jag kan inte se någon bättre plats att få lära mig om detta på. Nu vill jag helst att det ska bli juni redan imorgon :-)! 
Jesper på min framtida arbetsplats! I somras var vi där i lite mer än sex timmar mitt i natten. Jag minns hur gärna jag ville gå ut och fråga om det fanns något jag kunde hjälpa till med för att underlätta för den stressade personalen ha-ha. Snart kommer jag kunna göra det.