/

Dagens disneyhjälte

Jag har tidigare skrivit om det här med att se upp till Disneyfigurer vilket jag håller fast vid. Det är knappast någon slump att Disney gör dem till förebilder då de når ut till miljontals barn, dock är det kanske framförallt vi vuxna som kan relatera till och förstå dem. Dagens hyllning går till havssköldpaddan Flyt som undervisar Marvin om barnuppfostran. 

Man brukar säga att det bara är de döda fiskarna som följer strömmen men denna reagge-sköldpadda kan man knappast kalla död trots att han inte gör mer än att flyta med (väl valt namn). Det är just därför jag gillar honom. Han ifrågasätter ingenting, klagar inte på något och oro är ett begrepp som knappast förekommer i hans vokabulär. Han bara glider med, bokstavligt talat. Hans avslappnade och sunda inställning till livet kan behöva smitta av sig. Saker och ting har en fin tendens till att faktiskt lösa sig. Ta till exempel min telefon som igår efter sitt bad borde ha sagt godnatt för evigt, den fungerar utmärkt idag. 

Inga konstigheter, inga frågetecken och framförallt inget att oroa sig över. Precis som Flyt glider med längs havsströmmen glider vi med längs livet. Vem vet var vi hamnar? Slappna av och njut, när vi vet, då vet vi, vet ni.