/

Good vibes only

Jag känner mig löjligt positiv idag. Hela dagen startade bara bra med att jag vaknade utvilad, åt min älskade acaibowl till frukost och sedan kickstartade dagen med ett härligt gäng under ett roligt träningspass. Dessutom skiner solen och allt känns bara enkelt. Jag känner mig säker inför den muntliga tentan imorgon, jag är peppad på helgen och allt vad den innebär och dessutom peppad på praktik? Frågan är om det någonsin hänt tidigare? Att jag ska pendla till Bålsta nästa vecka (1,5 timma enkelväg) bekommer mig inte ens. Händerna upp för livet! 

Vad är då anledningarna till denna överdrivna entusiuasm? 

1. Vädret. Solen har varit generös med sin närvaro på slutet och som alla vet, skiner solen skiner jag. Dessutom är det faktiskt ljust ute ända till 17 på eftermiddagarna numera. Livsglädjen trappas upp i takt med att dagarna blir längre. 

2. Jag har skrivit på kontrakt för anställning som sjuksköterska. Hur sjukt är inte det? På min förstavalsavdelning dessutom (som om något annat skulle gälla med den aktuella sjuksköterskebristen, men ändå). Jag kommer från och med den fjärde juni arbeta som sjuksköterska på Hjärtintensivvårdsavdelningen här på akademiska sjukhuset. Helt galet och definitivt vatten över huvudet men jag är redo att plugga hårt, lära mig massor och sedan om cirka tjugo år då jag är specialist och hur cool som helst kunna säga att "jag startade min karriär på HIA" ;-). En vädligt duktig ambulanssjuksköterska som jag såg upp till mycket under min praktik på ambulansen sade att "det märks vilka sjuksköterskor som jobbat på HIA". Jag hoppas kunna bli en av dem. 

3. En suddig printscreen från imorse. Jag, Ebba och Therese hade i numera vanlig ordning planerat in morgonträning och väl på plats möts vi av både Fred, William och så Ludde som följde med Ebba. SOM vi försökt att få till ett pass alla vi, och så händer det bara utan att vi ens planerat det. Vi var bara en man kort, han dök dock också upp senare. Men ack så trevligt det var. Bra musik, ett roligt pass och starka, inspirerande vänner. Träningsglädjen var på topp. Vid sådana här tillfällen känner jag mig så tacksam att jag har hittat en sådan sund hobby. Att vi alla tillsammans väljer att göra detta för våra kroppar och själar och har roligt tillsammans under tiden. Jag skulle vilja påstå att vår morgon verkligen var friendship goals ;-)